Meciul de miercuri din finala Cupei României – faza judeţeană a fost ca o luptă dintre David și Goliath, dar cu un final mult mai realist decât în legendă, campioana Bihorului reuşind să se impună cu 5-1 (1-0).

Ambianță plăcută, de sărbătoare, la terenul din Sântandrei unde s-a desfășurat finala Cupei României faza județeană. În cocheta tribună a stadionului s-au adunat în jur de 300 de persoane pentru a urmări această finală, dar și pentru a vedea cum se prezintă „la lucru'' campioana județului înainte de dubla confruntare din meciurile de baraj cu campioana Clujului, ACS Floreşti. CSC Sânmartin a întâlnit în această finală o echipă care și-a pierdut mult din prestanța arătată în toamna trecută, dar care, în ciuda scorului, a reușit în unele momente ale partidei să joace de la egal la egal cu o echipă care arată mult mai bine acum decât la finele anului trecut.

Campioana județului și-a arătat intențiile de a tranșa cât mai repede soarta acestui joc încă din primele minute, atacând în valuri poarta adversă, când de altfel a fost deschis și scorul. Era doar minutul 6 când, după o fază colectivă  a campionilor, balonul a ajuns la Sorian, în careul advers, care a trimis cu exteriorul în colțul opus al porții apărate de tânărul Morar. Oarecum paradoxal, după această reușită, jocul avântat al Sânmartinului s-a mai domolit, campionii mulțumindu-se să facă spectacol mai mult pe zona centrală, pase cu câlcâiul, devieri subtile care încântau ochiul spectatorului, dar lor nu le-a adus nimic în plus pe tabela de marcaj în prima repriză. Jucătorii Unirii s-au grupat ordonat în jurul propriei suprafețe de pedeapsă și de câte ori au avut ocazia s-au străduit să pericliteze poarta adversă. Din păcate pentru ei, asta s-a întâmplat destul de rar. Micaș, Moisi și Lele au avut câteva ocazii modeste sau mai degrabă încheiate modest. Evident Sânmartinul a avut şansele mai multe, dar nefructificate.

 Hattrick Alex Sorian

Au trecut doar trei minute din repriza a doua când „morișca'' combinațiilor campionilor îl găsește din nou pe Sorian liber în careu de unde acesta a trimis splendid, cu efect, din dreapta spre colțul lung, balonul poposind în plasă. În minutul 64 Florin Pop, aflat cu spatele la poarta adversă la circa 17-18 metri, a primit o pasă și, din întoarcere, a şutat, balonul poposind în plasa porții celor din Livada. În repriza a doua ocaziile la poarta Sânmartinului au fost extrem de puține. În minutul 70 Micaş a avut un șut frumos, de la 20 de metri, care a trecut aproape razant cu transversala. În schimb, au fost destule la poarta Unirii. Lovitura de cap a lui Szabadoș cu pământul a fost una dintre ele, mingea ștergând pe exterior bara porții în drumul ei spre aut. Asta s-a întâmplat în minutul 77. Peste două minute Sorian, aflat la 35 de metri stânga chiar lângă linia de tușă, a trimis un șut surprinzător spre poarta Unirii, iar tânărul  Morar a scăpat „coțofana'' printre mâini în poartă. Păcat pentru acest tânăr portar care a avut alte câteva intervenții de-a dreptul spectaculoase pe durata partidei. În minutul 85 a venit și golul de onoare al Unirii, marcat, cu un șut foarte frumos de la circa 14 metri lateral stânga, de „Coco'' Sabău în poarta noului intrat Brata. Scorul final va fi stabilit în minutul 88, când, după o deschidere cu boltă în adâncime, Szabados a ajuns nemarcat în careu și l-a executat cu sânge rece pe Morar pentru 5-1.

CSC Sânmartin a cucerit al doilea trofeu după campionat, realizând eventul. Toată suflarea fotbalistică bihoreană va fi cu ochii pe această echipă la meciurile de baraj. Plini de speranță așteptăm să avem o reprezentantă și în liga a III-a. Unirea Livada, după ce părea în toamnă o pretendentă serioasă la cucerirea titlului, a terminat până la urmă sezonul jucând finala cupei. O prestație onorabilă în peisajul fotbalului bihorean. O prestație excelentă a avut și brigada de arbitri condusă de centralul Pal Adrian. După tricourile de campioni ai Bihorului, jucătorii echipei din Sânmartin s-au ales și cu cele galbene acordate câștigătoarei cupei pe județ. Din echipa pentru decernarea premiilor a făcut parte și arbitra Georgiana Goga, o domnișoară foarte drăguță care ne-a încântat privirile și care în timpul meciului a distribuit în tribună, cu o candidă nonșalanță, bilete de tombolă „necâștigătoare''.

CSC Sânmartin: Barabaș ('81 B. Brata) - Arsene ('81 Sb. Brata), Nogo ('65 Habakuk), Tiponuț, Cl. Popa ('55 Szabadoș), Lupșe, Cuc, Fl. Pop, Sorian, Ban, Ov. Popa. Antrenor: Călin Cheregi

Unirea Livada: Morar - Moga, M. Popa, Moisi, Cornea ('72 Drimba), David ('55 Sabău), Varodi, Micaș, M. Pop, Floruț, Lele ('46 Mihuța). Antrenor: Popa Mădălin

Arbitri: Pal Adrian - Matica Marius Ionuț, Bandula Radu Florin

Arbitru de rezervă: Guler Bogdan Mădălin

Observator AJF Bihor: Herman Alexandru

Delegat de joc: Rusu Gheorghe