Simona Halep (7 WTA) a obținut calificarea în finala de la Wimbledon, după ce a trecut în două seturi de ucraineanca Elina Svitolina (8 WTA), scor 6-1, 6-3. În finala turneului de Grand Slam de la Londra românca o va înfrunta pe Serena Williams, cea care a trecut în două seturi de Barbora Strycova (54 WTA), scor 6-1, 6-2, în cealaltă semifinală.

„Nu mai renunţ!”

Halep a avut parte de un start de meci dificil, primele două game-uri terminându-se după 20 de minute. Românca a preluat controlul jocului și s-a impus la 1, după 44 de minute. În setul al doilea, diferența s-a făcut la scorul de 3-3, când Simona Halep a reușit să câștige pe serviciul adversarei. Românca s-a desprins apoi și a închis jocul după o oră și 12 minute. Astfel, Simona Halep s-a calificat în finală la Wimbledon, acesta fiind cel mai bun rezultat din carieră la All England Club, după ce, în 2014, ajunsese până în semifinale. „E o senzaţie uimitoare, mă simt foarte bine, dar sunt emoţionată. E unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea. Vreau să mă bucur de tenis, sunt fericită că am ajuns în finală. N-a fost chiar atât de uşor pe cât o arată scorul, am avut game-uri lungi. E mereu dificil contra ei, dar cred că am stat bine din punct de vedere tactic", a spus Simona Halep după meciul cu Svitolina, la Eurosport. În ceea ce priveşte finala, Simona a spus: „Am mai multă experienţă (n.r. - faţă de semifinala din 2014, pierdută cu Eugenie Bouchard), sunt pozitivă pe teren, nu mai renunţ. Am învăţat foarte multe lucruri. Încerc să fiu cea mai bună versiune a mea, să dau totul, să lupt”, a mai adăugat Halep.

„Abia aştept meciul cu ea!”

Sportiva din Statele Unite ale Americii nu a avut emoții în a doua semifinală a zilei, cedând doar trei game-uri. Meciul s-a încheiat după 59 de minute.

Astfel, Serena Williams s-a calificat în finala de la Wimbledon, competiție pe care a câștigat-o de șapte ori în carieră: 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 și 2016. Americanca are și trei finale pierdute, în 2004, 2008 și 2018.

Serena Williams a câștigat nouă dintre cele 10 dueluri directe cu Simona Halep. Singura dată când sportiva din România s-a impus s-a întâmplat la Turneul Campioanelor din 2014, când Halep câștiga clar în grupe, scor 6-0, 6-2. Tot în aceeași competiție, dar în finală, Williams a câștigat detașat, scor 6-3, 6-0. Americanca (37 de ani, 10 WTA) a vorbit, la finalul victoriei sale, despre confruntarea cu Simona Halep, din ultimul act de la All England Club. „A jucat incredibil (n.r. - Halep, cu Svitolina), mereu avem partide grele, dar de abia aştept meciul cu ea!", au fost cuvintele rostite de Serena Williams la adresa Simonei Halep, în direct la Eurosport, după partida cu Strycova.

Simona Halep (7 WTA) - Serena Williams (10 WTA), finala feminină de la Wimbledon 2019, se dispută mâine, de la ora 16.00.