După ce și-a adjudecat cu circa 10 zile în urmă Cupa României - faza pe județ, Foresta Tileagd a trecut în această etapă de o echipă de eșalon superior, Luceafărul Oradea, într-o partidă pe care a controlat-o cam pe toată durata ei, depunându-și candidatura la titlul de specialistă a cupei în Bihor.

„Forestierii”, mai deciși

Partida nu a pornit sub cele mai bune auspicii pentru gazde. În debutul întâlnirii oaspeții păreau mai stăpâni pe joc, cu acțiuni mai clare și mai cursive, astfel că în minutul 3 aceștia au reușit să înscrie prin jucătorul Lăsconi, cel care a primit o pasă lobată peste o parte a fundașilor adverși, în careu și, din întoarcere, a trimis la colțul lung scorul devenind 1-0 pentru „luceferi”. Însă treptat, în minutele următoare, oaspeții au cedat ușor-ușor inițiativa. „Forestierii”, cu câțiva jucători mai experimentați, dar și cu un elan în plus, împinși din spate de o galerie zgomotoasă, au trecut la cârma ostilităților, iar șarjele lor în careul advers au devenit tot mai dese și mai periculoase. Astfel, în minutul 12, după o centrare din dreapta, căpitanul „pădurarilor”, Cheregi, a reluat balonul în transversală, ca peste 10 minute să asistem la cele mai comice momente ale meciului când 4-5 jucători ai gazdelor au reluat pe rând, din careu, în portarul advers căzut în suprafața de pedeapsă, sau în picioarele apărătorilor orădeni, fără rezultat insă. După alte câteva ocazii bune ale gazdelor, vizavi de una singură mai răsărită a orădenilor, irosită de Goilean, a căzut inevitabil și golul egalării. La o fază oarecum anostă petrecută în minutul 36 în careul oaspeților, Claudiu Popa, din cădere, a trimis mingea destul de anemic spre poarta lui Mudura, însă balonul, pe terenul accidentat din fața porții, a țopăit suficient căt să-l păcăleasă pe goalkeeper-ul „luceferilor” care plonjase cu mâinile întinse în calea sa, scorul devenind astfel 1-1. Acesta a fost până la urmă scorul stabilit la pauză, în ciuda altor încercări mai ales din partea „forestierilor” care au mai avut o ocazie uriașă prin Dărăban, chiar în finalul primei părți.

Performanță istorică

După pauză, revirimentul din jocul puștanilor de la Luceafărul, în ciuda așteptărilor, nu a avut loc. Tinerii Luceafărului, individual, păreau superiori tehnic, însă jocul lor nu este încă suficient de omogen, de matur. Iar pe de altă parte, „pădurarii” au jucat chiar mai bine decât în finala de cupă din urmă cu câteva zile. Cu o dorință și o determinare peste nivelul obișnuit, aceștia au reușit să-i mențină la respect pe mai neexperimentații lor adversari. Prima ocazie mare a reprizei secunde le-a aparținut tot gazdelor. Aceasta s-a petrecut în minutul 53, atunci când scărița lui Sorin Ban, trimisă din careu, a întâlnit bara transversală. Replica pe măsură a oaspeților a venit în minutul 61, prin Goilean, care, după o cascadă de driblinguri, a pătruns pe stânga în careu și a trimis balonul în bara laterală din colțul opus. Ne îndreptam deja spre finalul întâlnirii, cu gândul la prelungiri când, în minutul 86, Sorin Ban, cu balonul la picior, a șarjat dinspre partea stângă în căutarea unei breșe prin care să pătrundă, însă apărătorii oaspeților, grupați la limita propriei suprafețe de pedeapsă apărând parcă o redută invizibilă, nu i-au permis accesul însă nici nu l-au atacat decisiv, iar acesta a înaintat în paralel cu linia careului, cam la circa 25 de metri de poarta adversă, iar când a ajuns în partea opusă, intrând de-acum într-un unghi dificil, a șutat surprinzător la poartă, mingea îndreptându-se docilă tocmai spre colțul opus și poposind galeșă în plasă sub privirile consternate ale apărătorilor orădeni. A fost un gol splendid, cea mai frumoasă fază a meciului. A fost golul care a consfințit victoria „pădurarilor” și în acest meci de cupă, dar mai ales calificarea în turul al II-lea ceea ce reprezintă o performanță pentru clubul din Tileagd. Următoarea etapă va avea loc la data de 11 august, iar Foresta va juca aproape sigur tot pe teren propriu.

FORESTA TILEAGD - LUCEAFĂRUL ORADEA 2-1 (1-1)

Marcatori: Claudiu Popa '36, Sorin Ban '86 / Daniel Lăsconi '3

Foresta Tileagd: G. Luca - C. Fitero, Karacsony, Fl. Marc, S. Ungur ('79 B Iova) - Cl. Copil, Em. Filip ('79 Naghi), C. Popa ('79 I. Ban), L. Dărăban - S. Ban ('90+2 A. Popa), T. Cheregi.

Antrenor: Ovidiu Morna

Luceafărul Oradea: M. Mudura - R. Ștef, D. Laza, M. Abagiu ('26 D. Borma), G. Ardelean - Fl. Drăgan, V. Prejmerean ('86 R. Blaga) - N. Goilean, D. Lăsconi ('46 R. Toderici), Al. Jurcuț - D. Vitalis.

Antrenori: Dan Mudura și Călin Capotă

Arbitri: Victor Hurducaș (Cluj-Napoca) - Ovidiu Timar și Marius Matica (Oradea)

Observator FRF: Leontin Moga (Zalău)