Creşterea alarmantă a numărului cazurilor de Covid-19 la nivel naţional, dar chiar şi judeţean, spulberă orice speranţă legată de startul competiţiilor de fotbal amator. Deja câteva judeţe au anunţat că amână pentru anul viitor startul campionatelor de seniori, juniori şi copii.

Asociaţiile Judeţene de Fotbal Timiș, Arad, Cluj şi cea municipală Bucureşti sunt primele care au anunţat că întrecerile vor debuta, în cel mai bun caz, în prima parte anului viitor. Membrii afiliaţi nu pot respecta prevederile protocolului medical din perioada pandemiei, care prevede, printre altele, testarea jucătorilor şi oficialilor echipelor o dată la 14 zile.

Şi în Bihor, cheltuielile legate de protocolul medical sunt peste posibilităţile financiare ale echipelor, astfel că este de aşteptat ca în următoarea perioadă AJF Bihor să anunţe o posibilă perioadă de începere a campionatelor pentru primăvara anului 2021. Deja forul fotbalistic condus de Radu Bitea a informat Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor despre situaţia fotbalului mic în perioada pandemiei. Pe de altă parte, confruntate cu cheltuieli însemnate legate de Covid-19, nici primăriile, pentru că majoritatea echipelor sunt sub tutela autorităţilor locale, nu mai dispun de fonduri suficiente pentru susţinerea mişcării sportive la nivelul de dinaintea pandemiei.

Un sigur AJF din ţară, cel din Hunedoara, a decis să înceapă campionatul Ligii a IV-a, cu doar zece echipe, şi fiecare participantă să joace cinci meciuri din tur în 12 zile, astfel încât să se încadreze într-o perioadă de testare!