Yasin Hamed, un fotbalist de 22 de ani născut la Salonta, participă în această perioadă cu naţionala Sudanului la Cupa Africii pe Naţiuni la fotbal. Miercuri, 19 ianuarie, acesta îl va avea ca adversar pe celebrul jucător al echipei engleze Liverpool, Mohamed Salah, în duelul Sudanului cu naţionala Egiptului.

 

Produs al secţiei de fotbal din cadrul LPS Bihorul, Yasin Hamed este legitimat actualmente la echipa maghiară de liga a II-a, Spartacus Nyiregyhaza pentru care a marcat 9 goluri în 51 de apariţii. În trecut, salontanul a mai evoluat la Liberty Salonta, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj, cu care are cucerit titlul naţional la finele sezonului 2017-2018, Sepsi Sfântu Gheorghe şi AFK Miercurea Ciuc. Din 2019, a ales să joace pentru selecţionata Sudanului, ţara de origine a tatălui său. La Cupa Africii, echipa ţării din nord-estul Africii face parte din Grupa D, alături de Nigeria, Guineea Bissau și Egipt. Yasin Hamed a fost titular pentru țara sa în meciul de debut, terminat la egalitate contra celor din Guinea-Bissau, scor 0-0. Acesta a fost înlocuit în minutul 67. În celălalt meci al primei etape din grupa D, Egipt, cu Mohamed Salah integralist, a pierdut cu 1-0 în fața Nigeriei și se află pe ultimul loc. Astfel, Sudanul lui Yasin Hamed speră în continuare, deși are șanse destul de mici, la o calificare istorică în faza eliminatorie a acestei competiții.

 

Campion al României cu CFR Cluj

Bihoreanul a jucat pentru naţionala U19 a României dar a ales să reprezinte ţara tatălui său în competiţiile de seniori. „Tata a fost foarte fericit că am ajuns să joc pentru țara lui. Și eu sunt fericit că am ajuns să joc aici și uite așa am ajuns să evoluez și la Cupa Africii”, a spus Yasin Hamed. Salontanul a fost foarte aproape să marcheze din „foarfecă” pentru Sudan, fapt ce i-a făcut pe suporteri să îl compare chiar cu Lionel Messi. „În momentul ăla tot stadionul a început să urle, să mă aclame, să-mi strige numele”, a povestit fotbalistul. În prezent, Hamed este cotat de Transfermarkt la 175.000 de euro.