Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că la finalul pandemiei de coronavirus fotbalul mondial ar putea suferi modificări. Oficialul FIFA se gândeşte la limitarea competiţiilor şi a numărului de echipe în viitorul apropiat.

„Este necesară o evaluare a impactului economic global. Acum este dificil de realizat, pentru că nu ştim când vom reveni la normalitate, dar trebuie să ne uităm la oportunităţi. Putem chiar să reformăm fotbalul mondial, făcând un pas în spate. Cu un format diferit, mai puţine turnee, dar mai interesante. Poate mai puţine echipe, dar mai echilibrate. Mai puţine meciuri pentru a proteja sănătate jucătorilor, dar mai intense. Nu este SF, vom discuta despre asta. Cuantificăm pagubele, vedem cum le putem acoperi, vom face sacrificii. Vor fi avantajaţi cei care şi-au gestionat sociatatea într-un mod sănătos şi astfel vom reîncepe. Nu de la zero, pentru că suntem privilegiaţi. Dar hai să salvăm împreună fotbalul de o criză care riscă să fie ireversibilă", a spus Gianni Infantino, potrivit Gazzetta dello Sport.

Întrebat despre posibilitatea reluării meciurilor în luna mai, Gianni Infantino a răspuns că echipele se vor întoarce pe teren, doar în momentul în care pericolul va dispărea.

„Cea mai importantă este sănătate, apoi vine restul. Fără panică, transmitem clar: se va juca în momentul în care va dispărea pericolul asupra sănătăţii omenirii. Federaţiile şi Ligile sunt dispuse să respecte recomandările autorităţilor şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Eu le mulţumesc doctorilor, infirmierilor şi tuturor celor care îşi riscă viaţa pentru a o salva pe a noastră. Ei sunt eroi!”, a spus preşedintele FIFA.

FIFA s-a implicat într-o campanie, alături de OMS, care are ca scop convingerea populaţiei de a sta acasa, pentru a limita răspândirea coronavirusului. În clipul video au participat antrenori importanţi precum Jose Mourinho, Mauricio Pochettino, Arsene Wenger.