În cadrul unei ședințe a Consiliului Director al Federației Române de Baschet au fost stabilite cele trei locații în care se vor desfășura turneele preliminare din Cupa României la masculin. Cluj-Napoca a luat locul Sibiului, Oradea și Bucureștiul păstrându-și opțiunea inițială.

Amânate din cauza testărilor pozitive descoperite în loturile de jucători ale mai multor echipe participante, turneele preliminare ale Cupei României se vor desfășura în cele din urmă în perioada 8-13 noiembrie, în Oradea, București și Cluj-Napoca. După cum informam și în ediția de ieri, conform unor surse ale site-ului de specialitate baschet.ro, modificarea față de programarea inițială vine ca urmare a faptului că CSU Sibiu a declinat oferta de organizare a jocurilor din cadrul Grupei C. Astfel FRB a decis ca jocurile din cadrul Grupei B să se desfășoare la Oradea exact cum fusese stabilit inițial, cele din Grupa C, la București (inițial Sibiu), iar cele din Grupa A, la Cluj-Napoca (inițial București).

 

Toate echipele, cazate în același hotel

Adversarele orădenilor din drumul spre turneul final vor fi Steaua București, SCM U Craiova, Athletic Constanța și CSM Miercurea Ciuc. Se va juca în sistem „fiecare cu fiecare”, în Arena „Antonio Alexe”, primele două clasate urmând a se califica la turneul final. De menționat că și cele mai bune două locuri trei din cele trei grupe de calificare vor avea acest privilegiu. „Potrivit normelor în vigoare, delegațiile celor cinci echipe participante vor domicilia în aceeași unitate de cazare pe tot parcursul evenimentului, adică între 7-13 noiembrie. Echipele se vor deplasa de la hotel spre sală cu autocarul/microbusul pentru antrenamente și meciuri, iar la încheierea acestora trebuie să se întoarcă la hotel. De altfel, Arena Antonio Alexe va fi rezervată pe tot parcursul perioadei menționate pentru găzduirea acestui eveniment sportiv. Echipele vor ajunge la Oradea pe parcursul datei de 7 noiembrie, urmând să aibă câte o poziție de antrenament asigurată. O zi mai târziu demarează competiția. Fiecare echipă va disputa câte patru partide, având prin rotație câte o zi de pauză. De asemenea, între runda a 3-a și a 4-a va fi o zi de pauză a competiției”, informează site-ul oficial al clubului orădean. Accesul publicului în tribune nu va fi permis din cauza pandemiei.

Programul jocurilor din cadrul turneului orădean arată astfel:

Etapa 1 – 08.11.2020

CSM Miercurea Ciuc - Steaua București

SCM U Craiova - Athletic Constanța

Etapa 2 – 09.11.2020

CSM CSU Oradea - CSM Miercurea Ciuc

Steaua București - SCM U Craiova

Etapa 3 – 10.11.2020

Athletic Constanța - CSM CSU Oradea

SCM U Craiova – CSM Miercurea Ciuc

Etapa 4 – 12.11.2020

CSM CSU Oradea - SCM U Craiova

Steaua București - Athletic Constanța

Etapa 5 – 13.11.2020

Steaua București - CSM CSU Oradea

Athletic Constanta - CSM Miercurea Ciuc