Cu un regulament al jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a parcă făcut de niște oameni care nu au nici o tangență cu fotbalul, CAO Oradea se vede nevoită să aștepte situația echipelor retrase din viitoarea ediție de campionat a eșalonului trei. FRF a anunțat oficial care sunt cele 21 de echipe promovate la baraj.

Având la bază niște criterii care nu țin deloc cont de aspectul sportiv, regulamentul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a permite unor echipe incapabile să obțină vreun punct pe teren în această competiție să își atingă visul cu mâna. Nu am la cunoștință să există vreo țară în lume în care criteriul fair-play-ului să fie mai important decât criteriul golaverajului, dar cu toate acestea, la noi se poate. Una peste alta, iată care sunt cele 14 câștigătoare ale minigrupelor de baraj care și-au asigurat direct promovarea în Liga a III-a: ACS Bradu Borca, CS Dante Botoșani, CSM Satu Mare, CS Progresul Șomcuta Mare, CS Unirea Ungheni 2018, CSM Corona Brașov, ACS Progresul Ezeriș, CS Avântul Periam, ACS Voința Budeasa, CSO Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, CSA Steaua București, ACS Sportul Chișcani și CS Gloria Albești. Cum, în mod teoretic, doar alte 7 echipe mai au loc în viitorul sezon al eșalonului trei, FRF a anunțat oficial care sunt acestea (cele mai bune ocupante ale locului al doilea în minigrupe, echipe stabilite după niște criterii aberante): CSO Plopeni, CS Avântul Valea Marului, CSM Râmnicu Sărat, CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei, CS Măgura Cisnădie, CS Ocna Mureș și AS FC Bărăganul Ciulnița.

Tensiunea continuă, dar speranța rămâne

După cum se poate observa, CAO Oradea, care deși a câștigat pe teren unul din cele două jocuri de baraj, nu se regăsește printre cele 7 „norocoase” din cauza „măcelului” la care a fost supusă de către „centralul” jocului cu CSM Satu Mare, atunci când a încasat 5 cartonașe galbene și unul roșu. Acest lucru este posibil din cauza faptului că golaverajul este mai puțin important decât criteriul fair play-ului. În acest caz se naște întrebarea logică, dar fără sens, aceea că, oare, n-ar fi fost mai bine ca alb-verzii să nu se prezinte la acel meci? Era tot o înfrângere, dar fără niciun cartonaș în cont, situație care le-ar fi asigurat promovarea la această oră. Evident că acestea sunt niște simple ipoteze, stupide de-a dreptul, dar în perfectă concordanță cu regulamentul trasat de niște oameni care n-au nicio idee despre ce înseamnă sportul. Ultima rază de speranță a orădenilor se leagă de abandonul unor echipe din Liga a III-a. Tot FRF a anunțat cu acest prilej că, la ora redactării acestui material, 4 formații au informat forul că se retrag din viitoarea ediție de campionat a Ligii a III-a astfel că imposibilul, dat de un regulament stupid, devine posibil, grație dificultăților financiare ale altor entități sportive. Așadar tensiunea continuă dar, cel mai probabil, CAO Oradea va fi invitată în cele din urmă să joace în campionatul în care merită s-o facă, adică în Liga a III-a.