Federația Română de Fotbal a propus celor 18 echipe din Liga a II-a trei scenarii pentru închiderea sezonului competițional. Cu 15 voturi pentru, 2 abțineri și unul împotrivă s-a hotărât ca primele 6 clasate să dispute un playoff cu 5 meciuri în timp ce restul echipelor să intre în vacanță fără ca vreuna dintre ele să fie retrogradată.

La capătul unei videoconferințe, conducerea FRF împreună cu reprezentanții cluburilor din Liga 2 au hotărât modul în care se va încheia sezonul competițional 2019-2020.

Federalii au venit cu trei variante de lucru:

1. disputarea tuturor celor 14 etape rămase din acest retur

2. playoff între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga I) și playout în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga a III-a, iar formațiile de pe locul al 5-lea ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga a II-a

3. playoff între primele șase echipe și „înghețarea” sezonului pentru restul cluburilor din Liga a II-a, fără a mai retrograda nimeni. În playoff se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape înjumătățite

Cu o majoritate covârșitoare (15 voturi pentru din 18 posibile), doar Dunărea Călărași votând pentru scenariul 1 în timp ce UTA și Metaloglobus s-au abținut, scenariul al III-lea va fi cel care va fi pus în scenă. UTA, CS Mioveni, Turris Turnu Măgurele, FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid București vor juca playoff și se vor lupta pentru primele două locuri direct promovabile și locul de baraj de promovare. În playoff se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape înjumătățite. Fiecare echipă va avea cinci meciuri, câte unul cu fiecare adversară din playoff. Primele trei clasate, adică UTA, CS Mioveni și Turris, vor avea și avantajul de a juca trei jocuri pe teren propriu și două în deplasare. Determinarea ordinii jocurilor se va face prin tragere la sorți. Pe 4 iulie ar trebui să înceapă playoff-ul cu primul meci, iar antrenamentele din data când vrea fiecare echipă, începând cu 15 mai. Celelalte etape vor avea loc în datele de 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Barajul pentru promovarea în Liga I e programat pe 5 august. Celelalte echipe (locurile 7-18) vor rămâne în Liga a II-a și în sezonul viitor. Totodată, FRF a anunțat că numărul echipelor care vor participa în noul sezon de Liga 2 s-ar putea mări în cazul în care nu vor exista retrageri din competiție ale echipelor care ar trebui să ia startul. Momentan ar fi 23 de echipe care ar trebui să participe în noua ediție (16 sau 15 din Liga 2, 2 sau 3 din Liga 1 și 5 din Liga 3).

Clasamentul cu care se va intra în playoff:

  1. UTA Arad   25 pct.
  2. CS Mioveni 20*
  3. Turnu Măgurele     20*
  4. FC Argeş     19
  5. Petrolul Ploieşti      19
  6. Rapid București     19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.