Tenismena orădeană Giulia Safina Popa reprezintă România la Tennis Europe Summer Cups, în fapt Campionatul European pe echipe la tenis. Sportiva legitimată la CSM Oradea este prezentă la Slobozia, unde se desfășoară turneul de calificare la categoria U14 Feminin.

România a surclasat Bosnia-Herțegovina cu scorul de 3-0. Sportivele antrenate de Lucian Popa au repurtat victorii categorice, cu 2-0 la seturi fiecare. Giulia a întâlnit-o pe Alina Brzina de care a trecut cu 6-1, 6-1. În celălalt meci de simplu a câștigat Maia Ilinca Burcescu. Aceasta a făcut apoi echipă în proba de dublu cu Alexia Ioana Tatu. România a învins Suedia cu scorul de 2-1 și a obținut calificarea în finală, acolo unde se va duela cu Marea Britanie. În confruntarea cu scandinavele Giulia Popa a jucat în proba de dublu, alături de Alexia Ioana Tatu. Compatrioatele noastre au fost învinse cu 1-6, 4-6, însă meciurile de simpli au fost adjudecate de Burcescu și Tatu.

Indiferent de deznodământul din confruntarea, tricolorele și-au asigurat prezența la turneul final, programat a se desfășura în perioada 1-3 Iulie.