Teren: Comunal Căbești

Spectatori: peste 200

Marcatori: M.Micle 28, R. Lasc 34, 88

Cartonașe galbene: Cr. Lezeu, N. Balint / Oraș, Ușvat, Tirla, Cabău.

Gloria: A. Bogdan – N. Balint, Cr. Lezeu, M. Rusu, N. Cergheș (78 Cl. Toma), A. Roman (65 C.Țiboc), Fl. Alb, A. Sârb (90 A. Lupău), R. Lasc, M. Micle. A. Szekeres (81 I. Cergheș).  Antrenor: Ionuț Cergheș.

Unirea: R. Moțiu – Cl. Horaniț, L. Tirla, Ț. Ușvat, M. Cabău, A. Hahău, I. Moce, I. Oraș, O. Turc, V. Burescu (46 Fl. Dumea), D. Bolha. Delegat: Ioan Gherlea.

Arbitri: Cosmin Cormoș – la centru, George Bronț și Alex Perțe - asistenți.

Observator AJF: Stelian Dem. Supervizor AJF: Gheorghe Rusu.

În Seria a II-a, Liga a V-a, capul de afiș al etapei a fost pe „Valea Căbeștenilor” între cele două vecine, dar și mari rivale, Gloria Căbești și Unirea Roșia, în care cuvântul de ordine a gazdelor a fost doar dorința revanșei după meciul din tur, când „roșienii” le-au administrat prima înfrângere stagională.

Atmosfera de mare meci „plutea” în aer încă de la primele ore ale dimineții, când terasele localurilor din localitate au fost luate cu asalt, iar „aburul” cafelei de dimineața a fost bine „tratat” de microbiști cu tot felul de supoziții în care cu toții „simțeau” victoria favoriților, în dauna vecinilor, care, spre cinstea lor, au fost însoțiți de o galerie numeroasă, activă, dar foarte sportivă.  Emoțiile căbeștenilor erau clar vizibile în rândul acestora, iar primarul comunei, Silviu Toda, nu a făcut notă discordantă, însă a afișat o doză aparte de încredere, având, chiar curajul să anticipeze o victorie clară a echipei, bazându-se pe unitatea de grup pe care a reușit să o închege antrenorul Ionuț Cergheș.

Meciul, care s-a ridicat cu mult peste liga în care s-a disputat, a început cu un șut puternic a lui Oraș (2), după care gazdele au luat cu asalt poarta adversă, însă Micle (3) a șutat în plasa laterală, iar Lasc (5) a țintit bara, în timp ce Szekereș (10) a ratat de puțin cadrul porții la o lovitură de cap din marginea careului mic. În ciuda acestor mari ocazii, oaspeții puteau să deschidă scorul, dar V. Burescu (13) a trimis, din cădere, în portar, irosind ocazia clară de gol. Roman (20), a şutat pe lângă bară, în timp ce roșienii au răspuns prin Bolha (23), dar mingea s-a „strecurat” ușor pe lângă buturi. O fază de nota 10 a reușit „decarul” gazdelor, Marc Micle (28), care a pornit o cursă solitară de la mijlocul terenului, iar după se s-a „debarasat” pe drum de patru adversari a trimis un „trasor” la firul ierbii care a scuturat plasa porții, (1-0). Un advărat „scurtcircuit” s-a produs în tabăra oaspeților de care a profitat rapidul Raul Lasc (34) mărind diferența, (2-0) în urma unei curse pe partea dreaptă. Orgoliul roșienilor a răbufnit imediat, dar Moce (36) cu poarta goală a trimis peste bară, din trei metri, în timp ce bara a fost aliata gazdelor la „torpila” lui Oraș (39), pentru ca imediat Cabău (40) să rateze din marginea careului mic. Au fost momente foarte bune a oaspeților care puteau să relanseze meciul, însă pripeala din fața porții s-a dovedit până la urmă a fi fatală.

La adăpostul celor două goluri, căbeștenii au încercat, și reușit, tot felul de tertipuri pentru a menține avantajul luat în prima parte, iar oaspeții după un început tare în startul reprizei secunde, când Hahău (49) și Horaniț (56) au avut bune oportunități, dar și prin Remus Moțiu (64) care a „părăsit” poarta pentru a executa o lovitură liberă, au dominat steril fără a putea pune în pericol poarta adversă. Acceptând deliberat dominarea adversarului, căbeștenii au folosit arma contraatacului, iar după ce A. Sârb (77) și M. Micle (80)  nu l-au putut învinge pe R. Moțiu, care a avut două reflexe excelente, căpitanul Raul Lasc (88), în urma unei curse formidabile, a fixat scorul final, (3-0) reușind o revanșă clară, greu anticipată chiar și de cei mai optimiști suporteri. Putea fi și mai concludentă victoria căbeștenilor dacă lobul splendid trimis de Ionuț Cergheș (90+2), intrat pe final alături de elevii săi, nu ar fi căzut pe plasa porții, ocolind de puțin satisfacția golului pentru antrenorul gazdelor, dar evident și pentru un public care a trăit la cote maxime o partidă care a făcut o bună propagandă fotbalului.