Mai greu decât se anticipa, FC Bihor a făcut totuşi pasul spre turul 4 al Cupei României, ultimul înaintea fazei grupelor. Gloria Lunca Teuz Cermei le-a dat mari emoţii orădenilor, care au jucat mai aproape de aşteptări în repriza secundă şi în prelungiri, când au profitat de căderea fizică a gazdelor.

 

Dacă în ediţia trecută de campionat a câştigat lejer jocurile cu Gloria Cermei, în Cupă echipa bihoreană abia a evitat înfrângerea în timpul regulamentar, după ce formaţia de liga a III-a avut un start lansat de partidă.

Defensiva bihoreană a fost surprinsă după doar minute şi în urma unei faze cursive de atac Vlad Filimon a finalizat cu un şut din marginea careului, lângă bară (1-0).

FCB a replicat prin Sergiu Jurj (10), care a șutat de la 15 metri, dar mingea a întâlnit bara! În schimb, apărarea orădeană a mai cedat o dată, iar Mitre (12) a lobat mingea în poartă (2-0). Degringolada din jocul oaspeţilor a continuat şi Filimon (25) a marcat direct din corner, însă noroc că golul a fost anulat pentru fault în atac! Tot Filimon (36) a fost aproape de gol, dar șutul său a trecut puțin pe lângă poartă. FC Bihor a dat semne de revenire pe final de repriză, când Albert Stahl a redus diferenţa cu după un şut la colțul scurt, de la 16 metri (2-1). Presiunea orădenilor s-a intensificat şi în minutul 63, nou intratul Andreas Chirițoiu a trimis în plasă din 6 metri mingea centrată de Stahl (2-2). Cu moralul ridicat, roş-albaştrii au căutat golul victorios, dar ambiţioasa echipă arădeană a rezistat încercărilor ofensive. În prelungiri, însă, n-a mai putut ţine ritmul, iar FC Bihor a profitat din plin. Introduşi în partea secundă, Adrian Gîdea şi Luca Tincău au dinamizat jocul oaspeţilor şi cu câte o „dublă” au parafat calificarea în play-off. Tincău (96) a adus FC Bihor în avantaj cu un şut din 10 metri (2-3), majorat de Gîdea (101), cu un șut plasat de la 12 metri (2-4). Scorul a continuat să ia proporţii nebănuite după cum începuse meciul, după execuţiile lui Gîdea (105) şi Luca Tincău (110, 2-6). Până la final, arădenii l-au evidenţiat pe Ionuț Rus, care a respins mingile şutate de Ayobami (118) și Gavra (119).

FC Bihor mai are um hop în Cupă până la reeditarea parcursului de anul trecut, însă până atunci urmează un  joc dificil de campionat, marți, 20 august, de la ora 17.00, pe teren propriu, cu FC Argeș.

Gloria: R. Rusu – Ad. Sevici (102 Ad. Piț), A. Pașca, G. Siminic, R. Joldea (55 Al. Iosu, 91 Steleac), B. Vasiu, I. Dinu (67 Al Tomuț), Cr. Mitre (67 Ayobami Junior), P. Mercioiu (80 Novac), Cr. Gavra, V. Filimon. Antrenori: Roland Nagy și Radu Popa

FC Bihor: I. Rus – C. Jurj, D. Giafer (9 A. Gal), R. Farcaș, I. Ban (57 S. Cucu), I. Filip, R. Gunie (57 A. Chirițoiu), A. Stahl (80 Ad. Gîdea), A. Moga, D. Sala (80 L. Tincău), Sg. Jurj (99 R. Curescu). Director tehnic: Gustavo Aragolaza

Arbitri: Krisztina Szabo (Crişeni) – Ioan Cozorici (Zalău) și Flavius Seiche Lazăr (Sânmihaiu Almaşului)

Observatori FRF: Ciprian Tranca (Timişoara), Marius Claudiu Ştefan (Orăştie).