FC Bihor și-a confirmat statutul de lider detașat al Seriei a 8-a din Liga a III-a și pe terenul Gloriei Lunca Teuz Cermei, un adversar mult mai slab clasat, dar ambițios și incomod. ”Roș-albaștrii” s-au impus cu 2-0 (1-0), ajungând la a 13-a victorie stagională și rămânând cu șapte puncte avans față de principalele urmăritoare. 

 

Ceva mai mult de o jumătate de oră le-a trebuit orădenilor să-și concretizeze plusul de valoare. Andrei Vînău a executat un corner și Ricardo Farcaș (33) a finalizat cu o lovitură de cap (0-1). Imediat după pauză, FC Bihor a punctat din nou prin Florin Chitaș, cu un șut de la circa 22 de metri la vinclu (0-2). Chiar și fără să forțeze, FC Bihor a ajuns în poziții de finalizare, dar  Gîdea (65), Sg. Jurj (70 și 75) și R. Farcaș (85) au irosit ocaziile avute.

„Este o victorie importantă, meritată pentru noi, după un joc frumos prestat de cele două echipe. Este îmbucurător pentru noi că am obţinut o nouă victorie, cu o apărare sigură, promptă, care nu a dat posibilitatea adversarului să-şi creeze vreo ocazie. Sigur, noi am mai avut şi alte ocazii, pe lângă cele două goluri, dar important este că am legat victoriile după un joc şi o concetrare foarte bună”, a declarat antrenorul echipei bihorene, Florin Farcaş.

Gloria: Balica – Siminiceanu (80 Sas), Ad. Piț, G. Siminic – Ghighilicea (67 Botaș), I. Tănase, Iosu (55 Bunea), A. Hațegan, Sevici (67 Cornicioiu) – Novac, Vasinc. Antrenor: Radu Popa

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, C. Preklet, Al. Băican, L. Ioviță , A. Moga, R. Farcaș, R. Gunie (62 A. Gîdea) – A. Vînău (72 K. Gagyi), Sg. Jurj (78 M. Hosu), Fl. Chitaș (62 V. Calugher). Antrenor: Florin Farcaş

Arbitri: Andrei Vladimir Nagy (Măhăceni) – la cventru; Ioan Cozorici (Zalău), Daniel Popa (Câmpeni) - asistenți. Observatori FRF: Ionel Poclid, Zaharia Ciev (ambii din Timişoara).

Cu locul 1 asigurat, FC Bihor încheie sezonul regulat sâmbătă 23 martie pe teren propriu în compania Progresului Pecica, formație care se află în luptă directă cu Phoenix Buziaș pentru ultimul loc de play-off disponibil, celelalte trei fiind antamate de FC Bihor, Poli Timișoara și CSC Peciu Nou.

Singura echipă neînvinsă din eșalonul trei, FC Bihor încheie sezonul regulat sâmbătă, 23 martie, pe teren propriu, cu Progresul Pecica, echipă care își joacă șansa de calificare în play-off, la care mai aspiră Phoenix Buziaș.