Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului Gippsland Trophy (WTA 500) de la Melbourne, dotat cu premii totale de 565.530 dolari.

Halep, principala favorită, a învins-o pe germanca Laura Siegemund cu 6-2, 6-4. Următoarea adversară a Simonei Halep va fi rusoaica Ekaterina Alexandrova (26 ani, 33 WTA), care a învins-o pe campioana de la Roland Garros, poloneza Iga Swiatek, a şasea favorită, cu 6-4, 6-2! Halep şi Alexandrova s-au întâlnit de două ori, fiecare având câte o victorie: Simona a câştigat în august 2019, în turul al doilea la Cincinnati, cu 3-6, 7-5, 6-4, iar Ekaterina s-a impus în octombrie, acelaşi an, la Beijing, în turul al doilea, cu 6-2, 6-3.

Irina a eliminat-o pe Konta

Begu a trecut de britanica Johanna Konta, a cincea favorită, cu 4-6, 7-6 (10), 7-6 (4), şi va juca în sferturi cu japoneza Naomi Osaka, care a câştigat şi ea în faţa unei britanice, Katie Boulter, cu 3-6, 6-3, 6-1. Va fi prima confruntare dintre Begu şi Osaka (23 ani, 3 WTA).

Begu (30 ani, 79 WTA) s-a impus la capătul unui nou meci-maraton, de trei ore şi 32 de minute, după ce în primele tururi a disputat partide de două ore şi 45 de minute, respectiv două ore şi 35 de minute.

Konta a luat primul set cu 6-4, după ce Begu a fost condusă cu 3-1 şi egalat la 4-4. În actul secund, Begu a avut 5-3, a ratat trei mingi de set la 5-4, însă a reuşit să se impună în tiebreak, cu 12-10, după ce a salvat două mingi de meci. Irina a reuşit să încheie conturile abia la a noua sa minge de meci, în tiebreak, după ce a irosit trei la 5-3 şi alte patru la 5-4 în decisiv.

Begu şi Halep şi-au asigurat un cec de 8.770 dolari şi 100 de puncte WTA.

Halep a mai jucat ieri şi la dublu, alături de australianca Daria Gavrilova, învingând perechea Gabriela Dabrowski/Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numărul trei.

Meciurile de azi, anulate!

Halep şi Begu trebuiau să joace azi, dar organizatorii au anunțat că ziua de joi de la Melbourne este anulată pentru a putea fi făcută testarea tuturor celor care au fost considerați contacți cazuali cu un angajat al hotelului Grant Hyatt din Melbourne, unde participanții la Australian Open au stat în carantină, depistat pozitiv la COVID-19.

Aproape 600 de jucători și oficiali trebuie să intre în izolare, astfel că rămâne de văzut când vor fi reprogramate partidele.