Într-un sezon competițional în care a obținut rezultate mai bune ca niciodată, echipa de handbal feminin a fost nevoită să își întrerupă activitatea din cauza pandemiei cu acest nou tip de coronavirus. Profitând de această pauză forțată, am stat de vorbă cu Doina și Cristian Ardelean, cei doi antrenori ai formației orădene, despre cum ar caracteriza evoluția echipei în acest campionat, dar și despre ceea ce fac jucătoarele în această perioadă.

„Am adus un suflu nou”

În prima parte a dialogului avut cu cei doi le-am cerut acestora să ne facă o caracterizare a ceea ce s-a întâmplat în acest sezon competițional, să ne vorbească despre „New CSU Oradea”, adică strategia de întinerire a echipei, care a dat rezultate. „Un prim an în care am abordat noul sezon cu o nouă strategie, am adus un suflu nou, un lot tânăr și dornic de afirmare. Desigur această strategie implică o muncă net superioară celei din anii precedenți, când lotul era format din jucătoare mai experimentate, iar acest lucru îl știm doar noi, cei din interior. Totuși, am făcut tot posibilul ca și în  acest an <<produsul finit>> să se prezinte decent și iată-ne pe podium alături de două formații cu pretenții de primă ligă și bugete susținute de primăriile orașelor lor, incomparabile cu al nostru. În ciuda clasării din acest an, ne propunem un proiect pe termen mediu-lung, adică formarea unui nucleu tânăr a cărui marurizare să dea roade în cațiva ani. Totodată, lotul nostru este format în proporție de 90 la sută din studente, punem accent, în primul rând, pe formarea sportivelor pentru viață, asigurarea acestora din punct de vedere educațional. Știm din anii anteriori că multe din sportivele noastre, după încheierea studiilor, se vor stabili în Oradea, fiind un oraș atractiv, iar noi tindem să credem că viitorii profesori din aceste generații își vor pune amprenta pe revigorarea a tot ceea ce înseamnă handbal la nivel local, ramură care, din păcate, în ultima perioadă, a fost neglijată”, ne-au declarat cei doi antrenori.

„Am suspendat activitatea <<față în față>>”

Dacă pentru echipa de baschet masculin pandemia și Starea de Urgență nu au nicio relevanță, fetele de la handbal respectă decizia conducerii CSU Oradea și se pregătesc individual, la domiciliu. „În prezent, conform ultimelor dispoziții, am suspendat activitatea <<față în față>>”, sportivele pregătindu-se individual, la domiciliile acestora. Sperăm să ne revedem sănătoși cu toti și cât mai curând, având în vedere că o pauză îndelungată ar echivala cu pierderea formei la care am ajuns în acest moment, însă, repet, pe primul loc în aceste momente este sănătatea. Pe 4 aprilie ar trebui să jucăm la Reșița, însă și această dată este incertă. Deocamdată, comunicăm online, iar jucătoarele sunt conștiente că asta e soluția de urmat în momente ca acesta”, au mai spus Doina și Cristian Ardelean.

„Să ne revedem fără griji”

În încheiere, cuplul de antrenori de la CSU Oradea transmite un gând bun și multă sănătate suporterilor echipei. „Glumind puțin, e bine că această pauză a venit după victoria cu Timișoara, ultima evoluție fiind cea care ne hrănește și ne întărește pentru această perioadă. Le motivează și pe ele în pregătirea individuală, iar noi putem pregăti liniștiți ultima parte a campionatului, indiferent de data când se va desfășura. Nu în ultimul rând, un gând bun pentru suporterii noștri, multă sănătate, să vină în continuare la sportul de echipă care ne caracterizează pe noi ca nație și să ne revedem de fiecare dată fără griji”, au spus la final cei doi tehnicieni ai echipei de handbal feminin CSU Oradea.