Vacanţa handbaliştilor de la CSM Oradea s-a încheiat ieri, când echipa orădeană s-a reunit la sala de conferințe a Hotelului Continental Forum.

Formarea unei echipe cu pretenţii de promovare

În noul sezon competițional, antrenorul principal George Tăutu, va fi ajutat de secundul Cristian Gherman, care a activat ultima dată în Franța, ultimul având şi sarcina de a lucra cu juniorii care vor fi integrați în programul echipei.

"Ne dorim să punem bazele unei echipe care în viitorul apropiat să promoveze în Liga Națională. Lotul este tânăr, curpinzând mulți jucători sub 25 ani. Ne dorim ca în noul sezon aceștia să acumuleze experiență la nivel de seniori. Totodată, dorim să punem bazele pentru o echipă de Liga Națională. Ne dorim ca juniorii I din noul sezon să progreseze în continuare, asffel încât să avem cât mai mulți localnici în lotul echipei de seniori. Referitor la rezultat, în sezonul competițional 2019/20, ca obiectiv, ne dorim să ne clasăm pe locurile 1-3 în grupa din care vom face parte", a declarat George Tăutu.

Noua ediţie de campionat va debuta pe 15 septembrie, cu acelaşi sistem competițional (faza regulată, turneu semifinal și turneu final), componenţa seriilor şi programul nefiind deocamdată stabilite.

Programul precompetiţional

Astăzi, echipa orădeană are programată vizita medicală în cursul dimineții, iar  după-amiază va susţine primul antrenament. În perioada 2-10 august, CSM va efectua un stagiu centralizat de pregătire la Stâna de Vale. Din 12 august va continua pregătirile pe plan local, după care vor urma o serie de meciuri de verificare:

5 august – la Nyiregyhaza

21/23 august – turneu la Sighișoara (participă echipele: CSM Sighișoara, CSM Oradea, CSU Suceava, CSU Craiova)

28/29 august – turneu la Cluj-Napoca (participă echipele: U Cluj-Napoca, CSM Oradea, Nyiregyhaza, Szejke Odorhei)

6 septembrie – cu Nyiregyhaza.

Destul de multe transferuri

În pauza precompetiţională, CSM Oradea a perfectat mai multe transferuri. Au venit Ghiță Mateaş (extremă), care revine după o pauză de un an, anterior mai evoluând la Oradea şi ultima dată în Franţa; Costin Răzvan (portar),  de la CSM Sighisoara; Costea George (pivot), de la CSM Bacău; Potera Alexandru (extremă dreapta), de la CSM Vaslui; Oargă Paul (pivot), de la Minaur Baia Mare; Szabo Benjamin (inter), de la Minaur Baia Mare.

În lot au fost cooptaţi şi doi juniori, Gal Iulian şi Teodorescu Andrei ultimul de la  CSȘ Nr. 2 Baia Mare.