În prezența conducerii administrative a clubului precum și a celei tehnice, echipa de handbal masculin s-a reunit în cursul serii de luni, la Arena Antonio Alexe, pentru pregătirea participării în Liga Națională după o pauză de 11 ani.

La prima ședință de antrenament au fost prezenți 15 jucători, acestora fiindu-le adresate câteva cuvinte de către Șerban Sere, conducătorul CSM Oradea, precum și de către Mircea Sămărghițan, managerul secției de handbal. După acest moment introductiv a urmat prima ședință de antrenament care s-a desfășurat în Arena Antonio Alexe. Pe parcursul următoarelor două săptămâni accentul va fi pus pe încărcarea fizică. Astfel, jucătorii echipei orădene se vor pregăti atât în aer liber, cât și în sala de forță, fără a neglija activitatea specifică pentru handbal. „E clar că suntem optimişti acum la început, dar trebuie să confirmăm şi asta veţi vedea cât de curând. Avem obiectivul să rămânem în prima ligă, iar eu spun că nu avem de ce să nu rămânem. Cu lotul pe care l-au făcut băieţii acum la repezeală, eu spun că nu avem de ce să nu rămânem în prima ligă. Acum urmează pregătirea, dar eu sper să fie bine", a declarat managerul echipei, Mircea Sămărghiţan.

„Așteptăm suporterii alături de noi”

La rândul său, antrenorul principal George Tăutu a avut un discurs realist cu privire la experiența pe care el împreună cu echipa o vor trăi în primul eșalon al handbalului românesc. „Trebuie să înţelegem că ne-am format o echipă de prima ligă pe repede-înainte şi ne aşteaptă o provocare serioasă în Liga Zimbrilor, dar cu toţii suntem încrezători, dornici de a ne arăta calităţile şi de a ne bate de la egal la egal cu orice adversar din prima ligă a ţării. Aşteptăm şi suporterii alături de noi, pentru că altfel evoluează şi jucătorii atunci când sunt împinşi de la spate. Sper să se creeze o emulaţie frumoasă în acest sezon în jurul echipei noastre de handbal, care readuce Oradea în primul eşalon după 11 ani", a spus „principalul” George Tăutu care va fi ajutat în această experiență deosebită de către Cosmin Liberț, fostul jucător al CSM Oradea care, de această dată, va ocupa funcția de antrenor secund. „Mă bucur că am această ocazie să revin acasă, în Oradea, şi să fac ceea ce-mi place. Mă bucur că Oradea a ajuns să joace din nou în prima ligă, iar alături de George Tăutu vom încerca să facem tot ce putem noi pentru a conduce echipa cât mai bine în noul sezon. Este o provocare şi pentru mine şi abia aştept noul sezon", a declarat Cosmin Liberț, cel care a renunțat la cariera de sportiv în urmă cu doi ani atunci când se juca în Liga a IV-a germană, competiție care a fost complet oprită din cauza pandemiei. De menționat că Liberț, destul de recent retras din activitatea de sportiv, a contribuit major la campania de transferuri a clubului orădean din această vară prin prisma relațiilor „proaspete” pe care le are în lumea acestui sport.

Jocuri amicale

Orădenii se vor pregăti pe plan local, nefiind exclus și un scurt cantonament care ar avea rol de a facilita și mai mult apropierea dintre  jucători. Ulterior se vor desfășura 5 sau 6 partide de verificare al căror scop va fi de a omogeniza relațiile de joc. Până la această oră au fost perfectate următoarele amicale: pe 12 august în deplasare cu Poli Timișoara, 13-14 august o dublă cu Potaissa Turda la Oradea, pe 18 august cu Bekes (Liga a II-a din Ungaria) și undeva la sfârșitul acestei luni sau la începutul lui august atunci când se dorește a fi disputat primul test în compania unui adversar care va fi stabilit ulterior. Campionatul Ligii Naționale va debuta pe 27 august atunci când orădenii vor evolua în deplasare, la CSM București (locul 10 la finele campionatului trecut).

Vor juca doar în Arena Antonio Alexe

Partidele de pe teren propriu ale echipei de handbal masculin a orașului se vor disputa exclusiv în Arena Antonio Alexe ca urmare a faptului că Oradea Arena are un calendar extrem de încărcat cu jocurile echipei de baschet masculin, dar și cu o serie de evenimente care nu au nicio legătură cu sportul.

CSM Oradea: Adrian Țenghea, Radu Turturică - Mark Istvan Kovacs, Paul Oargă, Csongor Szasz, Borivoje Djukic, Robert Gal, Emilian Turcu, Valentin Ivancenco, Viorel Boșca, Tomislav Radic, Olexander Starchenko, Ciprian Aungurenci, Alex Farcaș și Bogdan Munteanu. Echipa tehnică: George Tăutu (antrenor principal), Cosmin Liberț (antrenor secund) și Robert Beșe (preparator fizic). Lotul va putea fi completat și cu alți jucători ai formației care va activa în Divizia A.