Prezenţă constantă la Salonta cu prilejul "Festivalului Sarmalelor", Helmut Duckadam nu va lipsi nici la ediţia 11, care va avea loc pe 1 septembrie în complexul muzeeal "Vatra satului românesc" din Parcul Maria. În premieră, însă, la Salonta, "eroul de la Sevilla" îşi va lansa  noua colecţie de echipament sportiv şi mănusi pentru portari, marca Helmut Duckadam 86, ele putând fi achiziţionate pe timpul desfăşurării festivalului.

Licitaţie pentru un tricou FCSB

Cum "Festivalul Sarmalelor" are şi de această dată conotaţie caritabilă, directorul de imagine al FCSB va contribui şi el la asta. Va aduce un tricou al echipei "roş-albastre" cu semnăturile jucătorilor, care în jurul orei 18.00 va fi scos la licitaţie publică. "Banii obţinuţi în urma vânzării tricoului împreună cu cei rezultaţi în urma vânzării celor 2500 de bilete de tombolă la preţul de 5 lei bucata vor fi direcţionaţi spre spre Andrei, din Mădăras, elev in clasa a 11-a la Colegiul Naţional Teodor Neş din Salonta, care suferă de o boala incurabilă, fiind sub tratament la o clinica specializată din Cluj-Napoca, şi spre familia Roxin din Ciumeghiu, care în urma unui tragic accident de mașină, şi-a pierdut fiinţa cea mai scumpă, mama Simona Roxin, în urma căreia au rămas patru copii orfani, cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani", a declarat Ioan Sala, organizatorul festivalului.

Se vor găti 15.000 de sarmale

Se mizează pe prezenţa a aproximativ 2500 persoane pentru acestea pregătindu-se 15.000 de sarmale, servite în mod gratuit.

Dincolo de posibilitatea de a ajuta semenii cu probleme, participanţii la tombolă au ocazia şi de a câştiga diferite premii: diferite piese de mobilier, televizor, cazan de baie pe lemne etc.

Deschiderea festivă este prevăzută pentru ora 12.00, festivalul urmând să se încheie în jurul orei 21.00, cu un foc de artificii.