Federația Română de Tenis a anunţat, ieri, lista jucătoarelor convocate în echipa de FED Cup, pentru partida cu Rusia, din perioada 7-9 februarie. Şteianca Irina Bara (24 ani, 160 WTA) se află în premieră în lotul României, la fel ca şi Gabriela Ruse (183 WTA) şi Jaqueline Cristian (209 WTA).

Multe absenţe în lotul „tricolorelor„

Irina, cu un clasament bun la dublu (locul 86), este a doua clasată la simplu din efectivul selecţionat de căpitanul nejucător Florin Segărceanu, după Ana Bogdan (98 WTA). Din lot mai face parte şi Raluca Olaru (locul 48 WTA la dublu). Din lotul obişnuit lipsesc Simona Halep (3 WTA), Irina Begu (105 WTA), Mihaela Buzărnescu (112 WTA) şi Monica Niculescu (129 WTA). Simona Halep a anunțat, încă de la finalul anului trecut, că nu va reprezenta în acest an România în concursurile de FED Cup, dar va fi prezentă la Jocurile Olimpice, Begu s-a retras din echipa de FED Cup, Buzărnescu acuză probleme medicale, iar Niculescu abia a revenit după o accidentare.

„O să fie un meci foarte greu șI, din păcate, nu am putut să aducem la lot cele mai bune jucătoare. Pentru mine este o dezamăgire că nu avem cea mai bună echipă, dar trebuie să înțelegem că tenisul este în primul rând un sport individual, iar jucătoarele trebuie să-și vadă de propriile interese, să-și vadă de carieră și să se menajzeze. Pe de altă parte, avem acum un schimb de generații, pe care poate că îl făceam peste câțiva ani, și mă bucur că o să putem testa o echipă mai tânără cu jucătoare care au deja experiență internațională și este momentul să arate ce pot la echipa națională”, a afirmat Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al României, pentru frt.ro.

 

Rusoaice mult mai bine clasate

În schimb, Igor Andreev, căpitanul echipei Rusiei, dispune de un lot cu tenismene mult mai bine cotate, cele mai cunoscute fiind Svetlana Kuznetsova (34 ani, 53 WTA) și Anastasia Pavlyucenkova (28 de ani, 30 WTA). Ruşii mai contează pe Ekaterina Alexandrova (25 de ani, 28 WTA); Veronika Kudermetova (22 de ani, 40 WTA) şi Anna Kalinskaya (21 de ani, 79 WTA la dublu).

Meciul cu Rusia vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și contează pentru calificarea la Finalele Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie. Acolo vor fi prezente cele opt câștigătoare din baraj plus cele două finaliste din 2019, Franța și Australia, echipa țării gazdă, Ungaria, și Cehia, beneficiara unui wild-card.

Celelalte jocuri de baraj:

SUA-Letonia

Olanda-Belarus

România-Rusia

Brazilia-Germania

Spania-Japonia

Elveția-Canada

Belgia-Kazahstan

Slovacia-Marea Britanie.