Asociația Presei Sportive a întocmit clasamentul celor mai buni sportivi ai României în 2020. 15 canotori români, din 4 echipaje ale Federației Române de Canotaj, ocupă locuri fruntașe în acest top.

Pe locul 4 se regăsesc Simona Geanina Radiș și Nicoleta-Ancuța Bodnar, componentele echipajului de dublu vâsle feminin (W2x). Sportivele au adus României două medalii de aur în 2020, la Campionatul European de Canotaj Under-23 de la Duisburg (Germania) și la Campionatul European de Canotaj desfășurat la Poznan (Polonia).

Locul 6 este ocupat de Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea, echipajul feminin de 8+1 al României (W8+). Ele au obținut medalia de aur la Campionatele Europene de Canotaj de la Poznan.

Pe poziția a 7-a îi regăsim pe Ciprian Tudosă și Marius-Vasile Cozmiuc, sportivii care anul trecut au cucerit medalia de aur la Campionatele Europene, în proba de dublu rame masculin (W2-).

Pe locul 8 s-au clasat Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, sportivele din barca de dublu rame feminin (W2-). Cele două au adus României aurul în 2020 la Campionatele Europene de Canotaj de la Poznan. „Sunt mândră de faptul că pe 4 dintre pozițiile clasamentului celor mai buni 10 sportivi din 2020, întocmit de Asociația Presei Sportive, se regăsesc canotori. Îi felicit pentru toate performanțele lor, dar mai ales pentru munca ce stă în spatele fiecărei medalii câștigate. Mă bucură de fiecare dată când văd că meritele și reușitele lor sunt recunoscute și lăudate. Sunt ambițioși, talentați și mai presus de toate extrem de muncitori. Canotajul a adus și în 2020 cele mai multe medalii în probele olimpice pentru România la competițiile internaționale, iar asta nu poate decât să îmi umple sufletul de bucurie. Îi felicit pe sportivi, pe antrenori, întreg colectivul tehnic. Le mulțumesc partenerilor și sponsorilor pentru continua susținere, dar și tuturor oamenilor care iubesc canotajul și ne transmit întotdeauna energia lor bună. Promitem ca și în 2021, anul care sperăm să aducă în sfârșit provocarea Olimpică, să obținem rezultate pe măsura așteptărilor”, declară Elisabeta Lipă, președinte al Federației Române de Canotaj.