România a remizat la Oslo, 2-2, contra Norvegiei, la capătul unei partide dominate în mare măsură de formaţia nordică. Cu cele două goluri marcate, orădeanul Claudiu Keşeru a adus un punct pentru naţionala lui Cosmin Contra la una dintre ultimele faze ale jocului.

Cinci goluri în trei partide

Claudiu Keşeru a fost omul naţionalei României în deplasarea din Norvegia, dar golul doi l-a făcut să treacă prin mari emoţii. Atacantul nu ştia dacă reuşita este valabilă, pentru că era la limita unei poziţii afară din joc. Când l-a văzut pe central că arată mijlocul terenului, s-a gândit că va apela la VAR. "Senzaţie de nedescris, nici nu îmi venea să cred, am văzut arbitrul că se uita la centru, mă gândeam să nu fie VAR, erau atâtea gânduri în mintea mea. Am văzut bucuria, se vedea pe faţa noastră, asta merita orice efort posibil. Mi se părea frustrant, nu eram chiar inferiori să pierdem cu 2-0. Chiar am avut ocazii în repriza a doua, puteam să înscriem”, a declarat Keşeru.

"Am avut caracter, acest lot are caracter şi acest antrenor care conduce echipa. Am început să facem presiune, să urcăm cu mai mulţi oameni în terenul advers şi au venit ocaziile. Există o balanţă. Nu a fost cu Suedia, uitaţi ca a intrat astăzi. Eu zic că, la o victorie stăteam bine, la egal, aşa şi aşa, la înfrângere, greu, dar mai aveam şanse. Am dat dovadă de multă abnegaţie, de curaj, de nonşalanţă. La un moment dat jucam eliberaţi, fără nicio greutate pe umeri. În prima repriză păream timoraţi. Mi s-a părut că am fost solizi, nu am mai pierdut aşa multe mingi. A fost o prestaţie solidă, după aceea am luat acele goluri şi a fost nevoie de acea energie care a venit, toţi de pe bancă transmiteau această energie şi a fost bine", a completat Keşeru, autor a cinci goluri în această campanie de calificare la Euro 2020. Atacantul a ajuns la 12 goluri în 32 de jocuri disputate la prima reprezentativă, fiind cel mai prolific jucător din actualul lot. 

În topul  golgheterilor din aceste preliminarii, Claudiu Keşeru este pe locul 2, la egalitate cu rusul Artem Dzyuba, fiind depăşiţi de Eran Zahavi (Israel) – 7 goluri, pe locul 3 englezul Raheem Sterling – 4 goluri.

 

Victorie obligatorie cu Malta

Astăzi, de la ora 21:45, România va întâlni Malta în deplasare, într-un joc transmis de PRO TV.

Vor absenta Romario Benzar, care a revenit acasă în urma unui deces în familie, și Dragoș Grigore, suspendat după ce în partida cu Norvegia a primit al treilea cartonaș galben din preliminarii.

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 60/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0)

Fundași: Romario Benzar (FCSB, 15/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 35/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 36/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Iulian Cristea (FCSB, 0/0), Alin Toșca (PAOK, 16/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 CS, 9/0)

Mijlocași: Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 43/5), Dorin Rotariu (Astana, 9/1), Ciprian Deac (CFR Cluj, 20/4), Dennis Man (FCSB, 3/0), Tudor Băluță (FC Viitorul, 4/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 16/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 9/0), Dan Nistor (Dinamo, 1/0), Alexandru Maxim (Mainz, 35/3), Gheorghe Grozav (Kisvárda FC, 28/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 31/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 4/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 32/12), George Țucudean (CFR Cluj, 10/3), George

Echipa probabilă a României: Tătărușanu - Chipciu, Săpunaru, Nedelcearu, Bancu - Deac, T. Băluță, Maxim - I. Hagi - Keșeru, Pușcaș.

Clasament grupa F:

1. Spania              3              3              0              0              8-2          9

---------------------------------------------------------------------------

2. Suedia             3              2              1              0               8-4          7

--------------------------------------------------------------------------

3. România         3              1              1              1              7-5           4

4. Malta               3              1              0              2              2-6           3

5. Norvegia          3              0             2               1             6-7           2

6. Feroe               3              0              0              3             3-10          0