FC Bihor a mai bifat două transferuri, după cele trei anunţate la mijlocul săptămânii trecute cu prilejul reunirii lotului. Unul este Sergiu Ciocan (25 ani) un jucător cunoscut la nivelul ligii secunde, spre care tinde echipa orădeană, iar celălalt, Krisztian Gagyi, este prezentat drept un jucător de perspectivă, cu junioratul făcut în Anglia.

 

Al patrulea transfer din liga secundă

Născut la 20 septembrie 1998, la Baia Mare, Sergiu Robert Ciocan evoluează pe postul de mijlocaş lateral şi vine de la Unirea Dej, jucând în 14 din cele 15 meciuri la Liga a II-a şi două partide în Cupa României. Cu FC Bihor a semnat un contract valabil pe doi ani şi jumătate. „Este un jucător care provine din Liga a II-a, un jucător cu calităţi tehnice foarte bune, un jucător de execuţie, un jucător pe care îl ştim foarte bine. Ne aducem aminte, el a activat şi la Baia Mare, în Liga a II-a şi Liga a III-a, un jucător care ne-a pus destul de multe probleme în campionatele precedente, când jucam în compania celor de la Baia Mare. L-am ştiut, mi l-am dorit ca jucător, ne bucurăm că ne-a ales pe noi şi sperăm ca, împreună, să facem o figură frumoasă”, a declarat antrenorul Florin Farcaş, despre Sergiu Ciocan, care a mai activat la Comuna Recea, Gaz Metan Mediaş, Minaur Baia Mare şi Unirea Dej.

 

Un tânăr şcolit în Anglia

Celalalt transfer anunţat ieri, Krisztian Gagyi are 19 ani şi a semnat cu FC Bihor pe o perioadă nedeterminată, fiind la primul contact cu fotbalul din România. Joacă fundaş stânga, dar poate evolua şi pe postul de mijlocaş stânga. Născut în Târgu Mureş, Krisztian a plecat cu părinţii în Anglia, pe când avea 9 ani. El a început acolo fotbalul, iar ultima dată a evoluat la echipa Boston United din Liga a IV-a engleză.

„Este un tânăr jucător care provine din Anglia. Un român, plecat de mic copil din ţară, a fost angrenat în academiile din Anglia şi a fost un jucător al unei echipe de Liga a IV-a din Anglia. L-am urmărit pe câteva videoclipuri, mi-a plăcut calităţile lui. Este un jucător de perspectivă, un jucător de viitor. Am avut o înţelegere cu familia şi a fost de acord să vină pe o perioadă mai lungă pentru că, aşa cum am spus, este un jucător de perspectivă şi noi credem foarte mult în calităţile atât fizice, cât şi tehnice ale jucătorului”, a afirmat Florin Farcaş.

FC Bihor i-a mai transferat pe Eric Vînău (18 ani, CSC Şelimbăr), Luca Tincău (22 ani, CS Mioveni) și Ionuț Tănase (25 ani, CS Dumbrăviţa). În schimb, fundașul central Alexandru Andrei Popa (19 ani) este testat în această perioadă de echipa de Liga I FC Hermannstadt.