După portarul sârb Stefan Zivojinovic şi brazilianul Gustavo Guimaraes, vicecampioana României la polo a mai făcut două mutări interesante pe piaţa transferurilor. Astfel, sub comanda lui Dorin Costrăş se vor afla în următorul sezon Aleksa Petrovski şi Alex Popoviciu, ultimul revenit în activitate după o pauză de doi ani.

 

Alt internaţional sârb sub comanda lui Costrăş

 

Aleksa Petrovski, fundaşul sârb, jucător de mână dreaptă, vine la Oradea de la formaţia Sabac, echipă de primă ligă din Serbia. Acesta a reuşit calificarea în semifinalele campionatului ţării vecine precum şi în finala Cupei Serbiei pe care a pierdut-o cu 6-5 în faţa lui Partizan Belgrad. El are prezenţe în naţionala Serbiei şi se află în continuare în atenția selecţionerului ţării vecine. În trecut, poloistul sârb a evoluat pentru puternica echipă muntenegreană, Jadran Herceg Novi. Alături de aceasta a câştigat întrecerea internă şi Cupa Muntenegrului în sezonul 2015-2016. Tot cu Jadran, Petrovski a bifat prezenţe în Liga Campionilor. Cariera profesionistă a început-o în 2012, la doar 16 ani, la Vojvodina Novi Sad unde a petrecut trei sezoane izbutind două calificări în Final Four-ul campionatului Serbiei. „Datorită gabaritului și a modului în care înțelege jocul de polo, Petrovski poate evolua ca centru în faza de atac, lucru pe care l-a făcut la toate echipele pentru care a jucat până acum. Este apreciat pentru agresivitatea cu care joacă în situațiile de superioritate numerică, fiind un foarte bun marcator în astfel de cazuri, atât din apropierea porții, cât și de la distanță”, este descrierea făcută pe site-ul oficial al CSM Oradea. Aleksa Petrovski, înalt de 1,96 metri şi cântărind 102 kilograme, este născut pe 29 mai 1996 şi se află la primul angajament în România.

 

Popoviciu s-a decis să reintre în bazin

 

După ce şi în pauza competiţională din sezonul trecut cuplul de tehnicieni Dorin Costrăş – Ciprian Cîmpianu au încercat să-l convingă să revină în activitate, iată că de această dată insistenţele celor doi antrenori au dat roade, astfel că Alex Popoviciu va face parte din lotul vicecampioanei în următorul sezon. În vârstă de 28 de ani, poloistul era unul dintre jucătorii de perspectivă ai României în momentul retragerii. Acesta a făcut parte din naţionala României care a concurat la Campionatul European de la Belgrad din 2016. Popoviciu, produs al şcolii orădene de polo, a fost component al echipei CSM Digi Oradea care a cucerit mai multe titluri de campioană naţională.