Orădeanul Claudiu Keşeru a fost desemnat cel mai bun fotbalist străin din 2019 în campionatul Bulgariei. Atacantul în vârstă de 33 de ani i-a devansat pe Evandro (brazilian – ȚSKA Sofia – 22 de ani), Marcelino (dublă cetățenie, braziliană și bulgară – Ludogoreț – 35 de ani) și Rodney Antwi (olandez – Tsursko Selo – 24 de ani).

Atacantul lui Ludogoreț, care a înscris 16 goluri în sezonul de toamnă a primit 70 de voturi. În campionat a marcat 9 goluri, fiind pe locul 2 în ierarhia golgheterilor din Bulgaria, la egalitate cu olandezul Rodney Antwi (24 de ani, Tsursko Selo), lider fiind Dimităr Iliev (31 de ani, Lokomotiv Plovdiv) cu 11 goluri, acesta din urmă fiind declarat cel mai bun jucător în cadrul Galei Fotbalului Bulgar.

 „Nu mă simt ca un străin, aici e casa mea. Le mulțumesc colegilor, fără de care un vârf n-ar putea face nimic. Ar fi mai bine să nu joc contra Bulgariei finala barajului pentru Euro, pentru că mereu există mari tensiuni”, a declarat atacantul român. România va întâlni Islanda în barajul pentru CE din acest an şi, dacă va trece de scandinavi, va juca un meci decisiv pentru calificarea la turneul final cu învingătoarea dintre Ungaria şi Bulgaria.

Claudiu Keșeru a ajuns la Ludogoreț în 2015, după ce înainte a mai jucat la FC Bihor, Nantes, Angers, Bastia, FCSB și Al Gharafa.

La sfârşitul anului trecut, Keșeru a fost desemnat marcatorul anului 2019 la Gala fotbalului românesc și „cel mai bun sportiv din regiunea Razgrad”. În actuala ediție a Europa League, Keșeru a marcat patru goluri pentru Ludogoreț, fiind ales în echipa ideală a competiției după prima etapă. Pe 20 și 27 februarie 2020, campioana Bulgariei se va confrunta cu Internazionale Milano în „șaisprezecimile” Europa League.