Selecționerul naționalei de polo a României s-a decis în ceea ce privește lotul de jucători cu care se va deplasa la Paris pentru a participa la Jocurile Olimpice 2024. Din păcate echipa de polo CSM Oradea va avea doar un singur reprezentant la Olimpiadă acela urmând a fi Levente Vancsik.

Sezonul modest făcut de formația orădeană dar și un selecționer, Bogdan Rath, care poate fi bănuit de subiectivism câtă vreme antrenează în același timp și echipa Steaua București, au condus către un deznodământ în care doar un poloist de la CSM Oradea a fost considerat a fi util pentru participarea naționalei la Jocurile Olimpice. Așadar, cu toate că în perioada de pregătiri Bogdan Rath, antrenorul tricolorilor, a avut sub comandă doi orădeni, pe David Belenyesi și Levente Vancsik, doar cel din urmă a fost reținut în lotul de 13 pentru Olimpiadă. „Vancsik a fost inclus în efectivul de 13 jucători de către antrenorul principal Bogdan Rath. Originar din Arad, în vârstă de 29 ani, Vancsik evoluează pe post de centru. El are deja patru sezoane la activ sub culorile CSM Oradea, echipă pentru care va evolua și în următoarele două sezoane. De notat că în perioada de pregătire, ce a inclus și participarea la un puternic turneu internațional de pregătire în Serbia, acolo unde România a obținut două victorii și trei înfrângeri, a fost prezent un alt jucător legitimat la CSM Oradea. Este vorba despre tânărul David Belenyesi”, informează CSM Oradea.

România va juca în Grupa A la Olimpiada de la Paris. Tricolorii vor întâlni, în ordine, următorii adversari: Grecia, SUA, Croația, Italia, respectiv Muntenegru. Competiția de polo pe apă masculin demarează la data de 28 iulie, anul curent.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice: Marius Țic, Francesco Iudean, Matei Luțescu, Tudor Fulea, Andrei Neamțu, Andrei Prioteasa, Andrei Țepeluș, Nicolae Oanță, Silvian Colodrovschi, Vlad Georgescu, Sebastian Oltean, Levente Vancsik și Eduard Drăgușin.

CSM Oradea a mai transferat un portar

Într-o altă ordine de idei, echipa de polo CSM Oradea și-a asigurat și cea de-a treia poziție la postul de portar după transferul lui Daniel Turculeț, de la concitadina CSU Oradea. „Danu a venit în Oradea acum trei sezoane de la Școala Sportivă Gheorghe Osipov din Chișinău, prima dată doar pentru partea de juniorat la CS Crișul Oradea, iar în ultimele două sezoane a jucat și la echipa de seniori”, informează CSU Oradea. „El a jucat pentru diferite loturi naționale ale Republicii Moldova, alături de un alt jucător care s-a transferat în această vară la CSM Oradea, Adrian Pășcăluță. Amândoi sosesc de la CSU Oradea, după ce au evoluat împreună la nivel de club pentru CS Crișul Oradea. Turculeț este cel de-al 3-lea portar din lotul echipei CSM Oradea pentru sezonul competițional 2024/25. El se alătură lui Raul Gavriș și Lazar Dobozanov”, transmite CSM Oradea.