Oradea a fost recent gazda Campionatului Naţional de triathlon, ediția a 14-a, AROBS X-MAN România. Atleta veterană Simona Lungu (ex Kadas) a alergat al 2-lea ei semimaraton realizând cu acest prilej un nou record personal.

La acest campionat au participat concurenți din 14 țări, o șansă unică ca fiecare sportiv să își depășească limitele, o provocare unică atât fizic cât și mental. În cadrul acestei întreceri a fost introdusă cursa de 10 km și semimaratonul (21km).

Dacă acum 2 luni Simona a alergat la Wizz Air Marathon Cluj-Napoca primul ei semimaraton cu timpul de 2 ore și 43 de minute, acum atleta a făcut record personal cu timpul de 2 ore, 20 min și 51 de secunde. Datorită antrenamentelor din ultimele 2 luni cu ultramaratonistul Istvan Szokolszky progresul se vede de la o cursă la alta. „Semimaratonul nu este o cursă ușoară. La un moment dat este o luptă cu tine însuți, numeri fiecare kilometru până la finish. Am luat startul la ora 18, a fost foarte cald, dar cum a fost cald pentru mine așa a fost pentru fiecare concurent. Când am trecut linia de finish și am oprit ceasul nu mi-a venit să cred ce timp am scos. Pentru mine este o mare realizare. Antrenorul meu Istvan Szokolszky a fost mereu la punctele importante dându-mi sfaturi foarte utile atât despre respirație cât și despre tempoul cu care să alerg. Vreau să îi mulțumesc pe această cale și în același timp să îl felicit pentru organizarea acestui unic eveniment la noi în oraș. Felicitări tuturor colegilor mei de la XTERRA care au participat și și-au depășit limitele. Mă voi antrena pentru următoarea competiție, chiar dacă antrenamentele nu sunt deloc ușoare. Îmi doresc să devin cea mai bună variantă a mea din acest punct de vedere", a declarat Simona Lungu (ex Kadas).