CSM Oradea, echipa de handbal masculin a orașului, a revenit la antrenamentele cu mingea după un stagiu de pregătire montană efectuat la Stâna de Vale. În perioada următoare, elevii lui George Tăutu se vor antrena în Arena Antonio Alexe, urmând ca vineri și duminică să dispute două amicale în compania unor echipe din prima divizie.

Playoff-ul pentru stabilirea formațiilor care vor promova în Liga Națională este programat să debuteze pe 22 ianuarie, astfel că CSM Oradea se află în linie dreaptă privind procesul de pregătire pentru acest important moment al campionatului. După 6 zile intense petrecute la Stâna de Vale, perioadă care a decurs conform planului, roș-albaștrii au revenit la antrenamentele desfășurate cu mingea în sală, primul desfășurându-se în ultima zi a săptămânii trecute. Deocamdată din lotul echipei orădene lipsesc doi importanți jucători. Este vorba despre Bogdan Munteanu și Ghiță Mateaș, ambii cu probleme medicale a căror rezolvare necesită atenție, deoarece primul vine după o operație la umăr, iar al doilea are dureri cauzate de o hernie de disc.

„Nu m-ar mira să se schimbe sistemul”

Deși sunt mai puțin de două săptămâni până la data stabilită de FRH pentru reluarea întrecerii, programul playoff-ului încă nu a fost comunicat astfel că întârzierea îl face pe George Tăutu să fac presupuneri. „În mod normal, ar trebui să jucăm fiecare cu fiecare, în etape săptămânale, tur și retur. Dar ținând seama de situația pandemică, nu m-ar mira dacă federația ar recurge la turnee, așa cum s-a desfășurat ediția precedentă a campionatului. Oricum, cred că pe parcursul acestei săptămâni va trebui să se decidă formatul de desfășurare al playoff-ului”, a declarat antrenorul CSM Oradea. Bihorenii se vor bate cu alte 7 formații pentru a termina pe unul dintre primele patru locuri care permit promovarea (primele două) sau accesul la barajul de promovare (echipele de pe locurile 3-4) în primul eșalon handbalistic al țării. Este vorba despre primele 2 clasate din cele 4 serii ale Diviziei A la finele sezonului regulat: CSU Galați și Poli Iași (Seria A), CS Medgidia și CSU Pitești (Seria B), CSM Oradea și CSM Reșița (Seria C), CSM Sighișoara și CSM Odorheiu Secuiesc (Seria D). Câștigătoarea Seriei A, Magnum Botoșani, s-a retras din competiție din cauza problemelor financiare, iar locul său a fost luat de Politehnica Iași.

Două amicale cu echipe din prima divizie

Până atunci, pe lângă antrenamente, bihorenii vor disputa și două partide de pregătire la sfârșitul acestei săptămâni. Vineri, la Turda, CSM Oradea se va verifica în compania echipei CSU Suceava, a 11-a clasată din prima divizie, iar duminică, la Timișoara, în compania lui SCM Poli din localitate, ocupanta locului al 12-lea în Liga Națională.