Un puternic turneul internațional de baschet masculin, care va aduna la start trei vicecampioane naționale, se va disputa mâine și sâmbătă în Ungaria, la Debrețin. Printre participante se va afla și formația orădeană, CSM CSU Oradea, câștigătoarea medaliei de argint în ultima ediție a Ligii Naționale.

Diferența valorică dintre U BT Cluj și celelalte participante la campionatul de baschet al României a determinat conducerea CSM Oradea să ia măsuri în acest sens. Astfel a fost posibil ca în această vară roș-albaștrii să înregimenteze jucători valoroși, cel puțin așa le arată CV-urile, cu experiență la nivelul unor campionate extrem de puternice pe plan european așa cum cele din Spania și Turcia. „CSM CSU Oradea mizează pe un număr de șase jucători noi, alături de doi juniori promovați din propria pepinieră. Transferurile perfectate în această vară sunt Brandon Brown, Sayeed Pridgett, Travante Williams, Rolland Torok, Paulius Petrilevicius și Kalif Young. De asemenea, au fost promovați de la juniori Patrick Tirb și Andrei Topai. Din sezonul precedent la echipă continuă Kristopher Richard, Luca Năstruț, Bogdan Nicolescu, Marian Schmidt, Donatas Tarolis și Raul Mureșan”, transmite CSM Oradea.

Sezonul competițional extrem de încărcat a determinat conducerea administrativă a CSM Oradea să mărească numărul antrenorilor asistenți care să fie la dispoziția lui Cristian Achim. Astfel în staff-ul tehnic a fost cooptat David Karsai, un tehnican care provine din cadrul Academiei CSM Oradea. O noutate se consemnează și în staff-ul medical, în persoana lui Rareș Vidican, în calitate de fizioterapeut.

 

Trei vicecampioane naționale la startul competiției

Revenind la competiția ce se va desfășura la Debrețin, CSM CSU Oradea va avea prilejul să își măsoare forțele cu cel puțin o vicecampioană națională. Este vorba despre Szolnok Olaj, medaliata cu argint din Ungaria, și, în funcție de rezultate, ar putea înfrunta în ultimul meci pe Spišskí Rytieri, vicecampioana Slovaciei. Ultima participantă la turneul amical internațional de la Debrețin este formația gazdă, DEAC, cea care a încheiat pe locul al 8-lea ultima ediție a campionatului Ungariei.

Meciurile se vor disputa la Oláh Gábor utcai Sportcsarnok (Adresa: 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5). Intrarea publicului va fi liberă.

 

Iată programul evenimentului sportiv de la Debrețin:

Vineri (30.08.2024)

- ora 18:00*, DEAC Debrecen - Spišskí Rytieri

- ora 20:15*, Szolnok Olaj - CSM CSU Oradea

Sâmbătă (31.08.2024)

- ora 16:00*, Meciul pentru locul 3 (învinsele de vineri)

- ora 18:00*, Finala (învingătoarele de vineri)

* Ora României