Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va găzdui, începând de mâine, Turneul Final al Cupei României la baschet masculin. La startul întrecerii vor fi prezente 8 echipe, CSM Oradea urmând să înfrunte mâine, de la ora 21.15 (Digi Sport 4 şi Look Sport 3), în faza sferturilor de finală, în meci eliminatoriu, pe SCM Timişoara.

Duelul a fost prefaţat de către cei doi antrenori ai echipelor care se vor duela mâine pe parchetul Polivalentei clujene, fiecare dintre ei găsind de cuviinţă să-şi complimenteze exagerat adversara. Dacă Achim consideră SCM Timişoara ca fiind o echipă foarte bună, Dragan Petricevic este de părere că Oradea este favorită la câştigarea trofeului. „CSM CSU Oradea este favorita, după mine chiar favorita la câştigarea trofeului, dar să ştiţi că şi noi, atât timp cât există şanse teoretice, putem emite pretenţii. Vom juca un baschet de calitate şi ne dorim să dăm totul pe teren pentru a arăta că suntem o echipă capabilă să învingă în orice meci, nu ca o echipă mică, care a venit la acest turneu fără nici o şansă”, a declarat Dragan Petricevic, antrenorul bănăţenilor care au două trofee câştigate în palmares, conform site-ului Federaţiei Române de Baschet.

 

Orădenii, favoriţii caselor de pariuri

Deşi tehnicianul orădenilor este de părere că Timişoara are o echipă foarte bună, casele de pariuri sportive nu sunt chiar de aceeaşi părere, considerând echipa de pe Criş favorită certă a acestei confruntări, oferindu-i o cotă de 1,35 în caz de victorie faţă de 3.00 cât are echipa din Banat. Analizând parcursul celor două formaţii în ultimele cinci partide observăm că fiecare dintre ele a contabilizat câte trei înfrângeri şi două victorii. Există totuşi o diferenţă care este dată de faptul că Oradea a pierdut două dintre meciuri în Europe Cup, în timp ce bănăţenii au bifat prezenţe doar în campionatul intern. În ultimele lor apariţii, CSM CSU Oradea a dispus categoric 79-46 de Steaua Bucureşti, în timp ce SCM Timişoara a pierdut la doar un punct diferenţă, 86-87, cu U BT Cluj-Napoca, probabil cea mai puternică echipă a campionatului. În ceea ce priveşte confruntările directe, bihorenii s-au impus de fiecare dată în ultimele 5 dueluri. În clasamentul Ligii Naţionale, Oradea ocupă locul al 5-lea cu 22 depuncte adunate după 9 victorii şi 4 înfrângeri în timp ce SCM Timişoara este a 7-a clasată cu 19 puncte strânse din 6 succese şi 7 eşecuri. Aşadar, deşi Cupa României este o competiţie a surprizelor tocmai datorită faptului că se dispută jocuri eliminatorii, Oradea nu ar trebui să aibă emoţii în faţa Timişoarei în această partidă.

În urma rezultatelor înregistrate în grupele preliminare ale competiţiei KO, la turneul final din Cluj-Napoca vor participa CSO Voluntari, BCM U Piteşti, SCM U Craiova, Steaua Bucureşti, CSU Sibiu, CSM CSU Oradea, SCM Timişoara şi U BT Cluj-Napoca, ultima fiind şi deţinătoarea trofeului.

Învingătoarea dintre CSM CSU Oradea şi SCM Timişoara se va duela în semifinale, duminică, de la ora 21.00, cu învingătoarea meciului-şoc din sferturi, confruntarea U BT Cluj-Napoca – CSU Sibiu.

 

Programul Turneului Final al Cupei României:

Sâmbătă, 6 martie, sferturi de finală

SF 2: CSO Voluntari – FC Argeș Pitești (ora 11:45, DigiSport 4, Look Sport 1)

SF 3: SCM U Craiova – Steaua București (ora 14:45, DigiSport 4, Look Sport 2)

SF 1: BC CSU Sibiu - U-BT Cluj-Napoca (ora 18:25, DigiSport 4, Look Sport 3)

SF 4: CSM CSU Oradea - SCM Timișoara (ora 21:15, DigiSport 4, Look Sport 3)

 

Duminică, 7 martie, semifinale

Învingătoarea SF2 vs. Învingătoarea SF3 (ora 17:55)

Învingătoarea SF1 vs. Învingătoarea SF4 (ora 21:00)

 

Marți, 9 martie

Finala CRBM (ora 19:00)