Alocațiile de stat pentru copii au crescut din această lună cu 13,8%. Primele alocații majorate vor fi plătite, însă, în luna februarie a anului în curs.

În conformitate cu prevederile art.3 alin (2) din Legea nr. 61/1993, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2024, alocațiile de stat au crescut cu 13,8%, după cum urmează: alocația pentru copiii de până la doi ani crește de la 631 lei la 719 lei; pentru elevii de până la 18 ani, alocația de stat pentru copii crește de la 256 lei la 292 de lei.

„Alocațiile de stat se plătesc prin mandat poștal sau pin cont, în funcție de opțiunea solicitantului. Plățile se efectuează în data de 8 a lunii pentru luna anterioară”, precizează, printr-un comunicat de presă, Gabriela Iova, directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Bihor.