Spadasina Bianca Benea a devenit pentru a treia oară consecutiv campioană națională de juniori în proba individuală. Titlul a fost cucerit vineri la București unde Bianca a învins 10 dintre celelalte 31 de participante.

În faza grupelor, spadasina din Oradea și-a învins toate cele 6 adversare. Fetele care nu au avut nicio șansă în fața Biancăi au fost Renata Axinte, Melissa Stănescu, Ana Maria Melintescu, Claudia Durău, Eda Petrache și Alexandra Pătru. Calificată pe tabloul de 32, sportiva de la CSM Oradea a trecut fără meci în optimi unde a dat peste Irina Stan de la Steaua București pe care a învins-o clar, cu 15-9. În sferturi, Bianca a trecut cu același scor de Mihaela Lente de la Dinamo București. Cel mai greu meci l-a avut în semifinale unde a câștigat la doar un punct diferență (15-14) duelul cu Talida Enache de la UNEFS. În ultimul act, Bianca Benea s-a impus cu același 15-9 în fața Cristinei Constantinescu de la Steaua București.

Așadar sportiva legitimată la CSM Oradea care face parte din lotul olimpic de spadă al României continuă parcursul excelent din 2018 atunci când a obținut rezultate importatnte dintre care reamintim: vicecampioană mondială de junioare cu echipa României la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori U20 de la Verona, vicecampionaă națională de tineret U23, medaliată cu bronz la Cupa Mondială de Spadă pentru Junioare U20 de la Bratislava, campioană națională de junioare U20, medaliată cu argint la Cupa Federației de Spadă Junioare U20 și medaliată cu bronz la Cupa Mondială de spadă pentru junioare U20 de la Ciudad de Burgos.