Arenele din Oradea și Cluj, care vor găzdui jocuri de la Campionatul European de handbal feminin din 2026, au fost inspectate zilele trecute de o delegaţie a Federaţiei Europene împreună cu oficiali ai Federaţiei Române de Handbal. Concluzia inspecţiei EHF a fost favorabilă, cu unele recomandări de adaptare la condiţiile unui turneu de asemenea anvergură. 

 

România va fi una dintre gazdele Campionatului European de handbal feminin din 3-20 decembrie 2026, alături de Cehia, Polonia, Slovacia și Turcia. Câte o grupă va fi găzduită în fiecare dintre următoarele orașe: Oradea, Cluj Napoca, Antalya, Brno, Katowice și Bratislava.

Din partea Federației Europene au fost prezenţi șase reprezentanți responsabili de competiții, marketing, media, broadcasting, vânzări, drepturi tv, sistem de acreditări și vânzare de bilete. 

“A fost o inspecție constructivă. Din fericire, cele două săli oferă posibilitatea ca România să organizeze acest Campionat European. Sala de la Oradea nu a împlinit încă doi ani de la inaugurare, iar cea de la Cluj, deja se știe că poate să facă față de ani de zile unor evenimente majore și diverse. Cu toate acestea, ambele săli vor trebui adaptate Campionatului European, pentru că este un eveniment de clasă pentru Federația Europeană. Este nevoie să se construiască platformele pe care se vor instala studiourile televiziunilor, pentru camerele de filmat, spațiu pentru presă. Toate acestea există deja, dar este nevoie să fie adaptate nevoilor organizării unui Campionat European. Vom mai primi vizite din partea EHF, cel puțin alte două. Vor urma trageri la sorți de calificare și repartizare a meciurilor. Suntem în căutare de voluntari, oameni din handbal, care să ne sprijine în organizarea acestei competiții’’, a declarat secretarul general al FRH, Nicolae Luca, însoţit la Oradea de  Daniel Vasile, director executiv, Alexandru Jelescu, referent competiții și Cosmin Țurcanu, referent al Departamentului Organizatoric.