Luptătorul orădean Adrian Maxim a mai cucerit un trofeu într-o gală de K1. Maxim a încheiat victorios duelul din cadrul promoției Wu Ling Feng (WFL), desfăşurată în China, la Shijiazhuang, un oraș cu o populație de peste 10 milioane de locuitori.

 

Adrian Maxim, campionul categoriei -63kg, și reprezentantul gazdelor, Wang Pengefei, campionul categoriei -66kg, au ţinut capul de afiş al galei.  Deşi a luptat la o categorie superioară de greutate, orădeanul a reeuşit să se impună la capătul unei reprize suplimentare, după cele trei regulamentare. “Meciul a început furtunos, românul punând stăpânire pe ring încă de la primele schimburi de lovituri, arătând de ce este campion mondial. Finalul primei reprize a adus un knock-down în favoare lui Adrian, care a început a doua repriză mult mai sigur pe el odată ce a luat pulsul meciului. Totuşi, sportivul chinez a atacat furtunos și, pe un moment de neatenție, a oibutit să echilibreze situația la knock-down, Adrian fiind numărat in urma unei lovituri de dreapta pe contra de lowkick. Adrian s-a repliat rapid, a preluat conducerea și a oprit atacul chinezului. În a treia repriză a condus la poziționare și forță, impunând un ritm de atac continuu. Decizia arbitrilor a fost egalitate și, conform regulamentului, a urmat extraround, în care nu mai contează decât ce se întâmplă în acea repriză. Adrian a pornit în urmărirea adversarului care este forțat sa facă mereu pas înapoi și, după trei minute de luptă cu sufletul la gură, am aflat decizia finala a partidei. Câștigător la puncte după extraround, Adrian Maxim!, a comentat antrenorul Horea Rădulescu.

Adrian Maxim s-a declarat foarte bucuros după acest succes în dauna unui adversar dificil. "“Mă așteptam la o luptă grea. Un moment de relaxare și neatenție din repriza a doua era să mă coste meciul, dar mă bucur că am reușit atât de repede sa preiau controlul luptei și să câștig. Doresc să aduc mulţumiri fcicurrency, Fit4U, Dol Guard și Bogdan Bunoiu, pentru susţinere", a afirmat sportivul orădean.

 Următoarea provocare pentru Adrian Maxim este cea din 28 aprilie, când va reprezenta România in duelul selecţionatei tricolore contra Bulgariei, în gala Golden Fighters de la Varna.