Teren: Inter Nojorid

Spectatori: 127

Marcatori: P. Lakatos 5, N. Tudor 75 / A. Sabău 19

Cartonașe roșii: Ionoi 70 / Sime 89, ambii pentru cumul de cartonașe galbene

Inter: Doboș – Sfîrle, Dobai, Lakatos, Copos, Crișan (49 Pășcuț), Marincean, Ionoi, Ciortin, . N. Tudor, Listea (73 Leaho). Antrenor: Cristian Marincean.

Biharea: Plisco – Bilan (79 Teaha), Hulber, P. Rădac, Sime, Boc (Copil), A. Varga (68 Deva), P. Varga (85 Creț), Bulcău (68 Deliman), A. Sabău, A. Micula. Manager sportiv: Ioan „Ness” Porge.

Arbitri: Valentin Zah – la centru, George Urs și Bogdan Bărar, asistenți.

Observator AJF: Octavian Birta.

Ritmul bun a „interiștilor” din Nojorid i-a propulsat pe aceștia, prin victoria obținută, pe a doua poziție a clasamentului Seriei Sud, Liga a V-a, iar seriozitatea afișată pe dreptunghiul verde va face, cu siguranță, „casă bună” cu viitoarele rezultate.

Înaintea fluierului de start a partidei a fost ținut un moment de reculegere pentru cel care a fost Mircea Bărcan, fost observator în cadrul AJF Bihor, care cu două zile înainte de meci ar fi împlinit 56 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Partida s-a dovedit a fi una de mare luptă în care gazdele au jucat foarte inteligent „cartea siguranței”, fiind tot timpul preocupate de circulația balonului pe trasee sigure, în timp ce la oaspeți s-a „remarcat” purtătorul tricoului cu numărul 10, Andrei Micula, un adevărat risipitor a tuturor mingilor avute, pierdute cu mare ușurință, fapt ce a pus de nenumărate ori propria echipă în situații delicate. Scorul, 1-0, s-a deschis repede printr-un adevărat eurogol relizat de Pavel Lakatos (5) cu un șut formidabil în vinclu de la aproximativ 20 de metri, în timp ce egalitatea, 1-1, a fost consemnată printr-o execuție similară, din marginea careului mare, de Adrian Sabău (19). Pe final de repriză, din faze fixe, oaspeții puteau prelua conducerea dar prima lovitură liberă executată de Bulcău (37) a fost respinsă de Doboș, în timp ce, peste șase minute, Bulcău a nimerit bara transversală. Momentul psihologic al meciului s-a derulat în minutul 53 când, bine angajat în careul mare, căpitanul oaspeților (mai precis egoistul oaspeților) Andrei Micula în loc să paseze mingea la „întâlnire”, cu doi colegi liberi în marginea careului mic, a preferat un șir de driblinguri inutile pierzând controlul balonului în poziție ideală, ratând desprinderea. Acest aspect a cântărit decisiv în economia ulterioară a jocului deoarece gazdele, chiar cu un om mai puțin pe teren (de fapt egali cu oaspeții dacă analizăm prestația căpitanului A. Micula, una individuală și fără efect pe toată durata partidei) au reușit golul victoriei, 2-1, prin N. Tudor (75). Printre susținătorii echipei de lângă „Apa Boiului” am remarcat, din nou în deplasare, prezența fostului internațional Sandu Boc însoțit de prietenul său, vășcăuanul Traian „Nuțu” Porge, puțin dezamăgiți de rezultatul final, dar care au încredere în evoluția favoriților în următoarele meciuri. Totuși, interesante sunt „drumurile fotbalului” dacă ținem seama de faptul că săptămâna trecută, mai precis miercuri 6 octombrie, eram, împreună cu Remus Indrei, cunoscut în lumea fotbalului cu pseudonimul de „Pantera”, în vizită la Stadionul San Siro (sau Giuseppe Meazza) din Milano, unde joacă Inter, dar și AC Milan, iar duminică tot pe o arenă unde joacă Inter, dar... din Nojorid. Și ca o curiozitate de la meciul de duminică, „interiștii” din Nojorid au jucat în echipament negru-verde, în timp ce vășcăunii au îmbrăcat echipamentul...nerazzuri.