Liga a III-a nu mai este o competiţie strict selectivă când vine vorba despre participarea în campionat. Confruntată cu numeroase abandonuri sau neînscrieri din considerente financiare sau a imposibilităţii îndeplinirii unor condiţii pentru omologarea bazelor sportive, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a recurs la invitarea unor echipe retrogradate sau perdante ale barajului de promovare pentru completarea celor zece serii a câte zece echipe.

În pauza competiţională au spus pas înscrierii în campionat atât echipe bine cotate, unele participante în play-off în ediţia trecută, cât şi altele, fără pretenţii. Au anunţat că nu vor continua la nivelul eşalonului trei echipe precum CSM Deva, Phoenix Buziaş, Viitorul Şimian, care au şi evoluat în play-off, dar şi Victoria Carei, Universitatea Craiova 2, CSO Turceni, Oaşul Negreşti sau Şoimii Gura Humorului, ultimele două fiind câştigătoare ale barajului de promovare.

Campionatul Ligii a III-a este programat să înceapă în 31 august, cu trei echipe bihorene la start, Crişul Sântandrei, Lotus Băile Felix şi CS Diosig.