Turul Franţei 2019 s-a încheiat, duminică seară, cu victoria lui Egan Bernal. Columbianul de la Team Ineos a câştigat în premieră competiţia, la numai 22 de ani. În 2016, ciclistul columbian triumfa în Turul Bihorului, iar un an mai târziu, în Turul Sibiului.

Egan Bernal a adus şi primul titlu din istorie pentru Columbia în Turul Franţei.

„Este incredibil, uluitor, îmi găsesc greu cuvintele. Am nevoie de câteva zile pentru a-mi reveni şi a înţelege această performanţă. Este o zi copleşitoare. La linia de final m-a aşteptat familia, sunt fericit, nu pot să descriu ceea ce simt. Columbia merita şi Turul Franţei şi sunt mândru că sunt primul care câştig aici”, au fost primele reacţii ale lui Egan Bernal după ce s-a impus în Turul Franţei. Bernal şi-a asigurat un premiu de 500.000 de euro, iar Ineos, echipa sa, a încasat 800.000 de euro.

El a intrat şi în posesia tricoului alb, rezervat celui mai bun rutier sub 25 de ani. De remarcat este faptul că Bernal nu a câştigat nicio etapă a Turului Franţei. Bernal a preluat tricoul galben vineri, după etapa a 19-a, antepenultima.