Între 23-30 septembrie, Directia Județeană de Sport Bihor va organiza, împreună cu partenerii săi, Săptămana Europeană a Sportului. Evenimentul va fi prefațat de o ceremonie de deschidere ce se va desfășura joi, 22 septembrie, de la ora 13.00, în Parcul I.C. Brătianu, unde vor avea loc demonstrații de karate kyokushyn (CS Gym Oradea), dans sportiv (CN Onisifor Ghibu) și jocuri demonstrative de baschet 3x3 (LPS Bihorul și CS Crișul) sau minihandbal (CS Alpha Oradea).

Programul va continua pe 23 septembrie cu Ziua porţilor deschise la baza sportivă administrată de DJS Bihor din str. Mihai Eminescu nr.11. Începând cu ora 13.00, doritorii vor putea participa la schimburi de mingi peste fileu pe cele 2 terenuri de tenis de câmp alături de instructori calificaţi sau vor putea să experimenteze tirul cu arcul împreună cu sportivii de la CS Redpoint Oradea. De asemenea, CSM Oradea va pune la dispoziţie, în limita disponibilităţilor, baza sportiva „Salca” iubitorilor de minifotbal, baschet sau tenis de câmp.

La bazinul Acoperit „Crişul” vor debuta  jocurile din cadrul unui  turneu de pregătire la care echipa organizatoare, CSU Crişul Oradea, va înfrunta alte trei echipe din România şi Ungaria pâna duminică, 25 septembrie.

Începând de vineri, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor organizează în toate şcolile din judeţ, timp de o săptămână, campionate interclase la diferite jocuri sportive, cum ar fi fotbal, baschet, handbal.

Pe 27 septembrie, Centrul de Tineret Oradea împreuna cu ONG-urile colaboratoare organizează un seminar „Integrarea prin sport în societate a tinerilor dezavantajaţi”, la care sunt aşteptaţi să participle tineri şi voluntari dornici să se informeze şi să discute despre modalităţile de implicare a cât mai multor tineri dezavantajaţi, din punct de vedere social sau medical.

În 29 septembrie, Asociaţia Judeţeana Sportul pentru Toţi, împreuna cu un instructor specializat, va provoca personalul de peste 100 de muncitori de la SC Limtex SRL să înlocuiasca pauza de gustare sau de ţigară cu una de exerciţii fizice de revigorare în cadrul programului  „Popularizarea activităţii fizice la locul de muncă”.

Data de 2 octombrie coincide cu o nouă ediţie a crosului „Aleargă pentru inima ta” în organizarea Clubului Lion’s Oradea. Pista de alergare de lânga Arena „Antonio Alexe” va găzdui această competiţie, ultima din cadrul Săptămânii Europene a Sportului.