Cea mai bună tenismenă bihoreană a trecut de primul tur al calificărilor la Roland Garros. Irina Bara (23 ani) continuă cursa spre tabloul principal după un meci dramatic cu franţuzoaica Audrey Albie (locul 305 WTA), întins pe durata unei ore şi 59 de minute.

Şteianca, aflată pe locul 161 în ierarhia WTA, a fost protagonista unei reveniri spectaculoase în setul decisiv, remontând de la  0-4!

Irina a cedat primul set la tie-break 6-7 (5), după ce a irosit o şansă de a şi-l adjudeca la 5-4. În cel de-al doilea nu i-a lăsat nicio şansă adversarei, impunându-se cu 6-1, iar al treilea l-a început nefast. La scorul de 0-3, meciul a fost întrerupt din cauza ploii şi reprogramat pentru a doua zi. Albie a câştigat primul ghem de la reluarea jocului, dar apoi Irina a câştigat şase la rând şi implicit meciul (6-4)!

În turul II Irina Bara o va întâlni astăzi pe rusoaica Anna Blinkova (19 ani, locul 108 WTA, cel mai bun al carierei. În precedentul şi singurul duel direct, Irina a fost învinsă anul trecut la Moscova, pe suprafaţă rapidă, scor 2-6, 3-6.

În urmă cu trei săptămâni, Anna Blinkova a câştigat împreună cu Raluca Olaru proba de dublu la WTA International Rabat (Maroc).

 Accederea în turul doi al calificărilor la Roland Garros este răsplătită cu 20 de puncte WTA și 11.000 de euro.