În plan intern, evenimentul sportiv al săptămânii trecute a fost Turneul demonstrativ Winners Open, de la Cluj-Napoca, care a marcat reluarea competițiilor de tenis în țara noastră. Printre cele șase sportive invitate să ia parte la întrecerea propriu-zisă s-a numărat și bihoreanca Irina Bara (locul 159 WTA).

Tenismenele au fost repartizate în două grupe, Irina Bara jucând cu Georgia Crăciun (354 WTA) și Gabriela Ruse (177 WTA). După victoria de joi, 2 iulie, în fața Georgiei Crăciun – 7-5, 6-4, Irina Bara a fost învinsă, vineri, de Gabriela Ruse, cu același scor: 5-7, 4-6.

În semifinala disputată sâmbătă, Bara a întâlnit-o pe tiza ei, Irina Begu (locul 81 WTA), care s-a impus în fața sportivei din Ștei cu un sec 2-0 (6-0, 6-1).

Într-un interviu acordat duminică seara, în ultima zi a turneului Winners Open, Irina Bara și-a exprimat bucuria de a putea juca din nou, remarcând, totodată, excelenta organizare a competiției de la Cluj-Napoca.

"Foarte greu primul meci, după o perioadă îndelungată, dar m-am bucurat foarte mult să iau parte la turneul acesta de la Cluj, un turneu organizat exemplar, zic eu, cu toate măsurile de siguranță respectate și totul făcut ca la carte. Îmi doream foarte mult să joc din nou, să joc într-un turneu, să joc meciuri, să simt adrenalina aceea din timpul punctelor și mă bucur că am putut să iau parte la un astfel de eveniment. Nu am avut foarte multe așteptări de la mine, pentru că știam că o să fie foarte greu după perioada asta și am încercat doar să mă bucur de faptul că sunt aici și să joc fiecare meci ca pe unul de antrenament, să-l joc cu plăcere, să mă bucur că sunt pe teren", a declarat Irina Bara.

Șteianca a vorbit apoi despre obiectivele pentru acest an și despre cum s-a pregătit în pandemie: "În primul rând, vreau să fiu sănătoasă, să mă pot pregăti așa cum îmi doresc și sper ca toate restricțiile acestea să se reducă și să fie cât mai multe turnee, să putem călători, să fie totul aproape ca înainte. Perioada de două luni, de stare de urgență, cam așa, am stat acasă, cu familia mea și m-am antrenat, cât de cât, la Ștei, dar, mai bine zis, m-am menținut, nu neapărat antrenat, și apoi, când s-au ridicat restricțiile, am plecat la București, pentru că eu acolo colaborez, eu mai lucrez cu un antrenor – domnul Marius Comănescu – și, cât timp sunt în București, lucrez cu dânsul, iar acasă, cu tata", a adăugat Irina.

Din păcate, preciza Irina Bara, nu e sigură de participarea la turneele din străinătate, pentru că nimic nu-i sigur, adică avem un calendar, cu niște turnee, dar, încă nu-i nimic sută la sută. Toată lumea așteaptă să vadă cum o să evolueze lucrurile în continuare.

Întrebată care-i sunt cele mai bune prietene dintre jucătoarele de tenis românce și străine, interlocutoarea noastră a dat un răspuns... diplomatic: "Am mai multe prietene care nu sunt românce, iar de la noi, am o relație foarte bună cu toate jucătoarele: am jucat la dublu cu Miki Buzărnescu, cu Monica Niculescu, cu Irina Begu. Avem o relație foarte bună și ne antrenăm împreună când suntem la București", a conchis cea mai bună tenismenă a Bihorului.