Şteianca Irina Maria Bara a mai furnizat o surpriză în turneul ITF de la Contrexeville (Franţa), dotat cu premii în valoare de 100.000 de dolari şi disputat pe zgură. Tenismena bihoreană în vârstă de 22 de ani, situată pe locul 211 WTA, a eliminat pe favorita numărul 7, Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 113 WTA, calificându-se în sferturile de finală.

 

Irina a cedat primul set, 3-6, dar şi-a revenit la timp şi le-a câştigat pe următoarele două cu 6-1, 6-4. Următoarea adversară a româncei va fi suedeza Johanna Larsson, locul 53 WTA şi cap de serie numărul 1. Prezenţa în sferturile competiţiei din Franţa este recompensată cu 2.533 de dolari şi 25 de puncte în ierarhia mondială de simplu. Cu aceste puncte, Irina are toate şansele ca de săptămâna viitoare să intre în premieră în top 200. Cea mai bună clasare a sa a fost poziţia 202, la sfârşitul lunii mai a acestui an.

Tenismena bihoreană a concurat şi în proba de dublu, în care a făcut pereche cu Alona Fomina. Cotat cu a doua şansă la câştigarea turneului, "dublul" româno-ucrainean a avut primul tur liber, iar în runda secundă a cedat surprinzător, 2-6, 6-7 (5) în faţa cuplului slovaco-rus Honkova - Kalinskaya.

Cealaltă româncă din turneu, Alexandra Dulgheru, locul 358 WTA, s-a calificat şi ea mai departe. Dulgheru a învins-o, în optimi, scor 6-3, 6-2, pe rusoaica Anastasia Komardina, locul 178 WTA. În următoarea fază a competiţiei, Dulgheru va întâlni o altă jucătoare din Rusia, pe Evgenia Rodina, locul 80 mondial şi cap de serie numărul 3.