Campioana României la baschet masculin a pierdut 85-77 (23-19, 13-22, 26-16, 23-20) jocul din deplasare împotriva israelienilor de la Ironi Ness Ziona, contabilizând al treilea eşec în Grupa J a FIBA Europe Cup. În acest context, CSM CSU mai păstrează doar şanse teoretice de calificare în sferturi, având nevoie atât de jocul rezultatelor, precum şi de o victorie la scor în Belarus, în ultima rundă.

Loviţi de ghinion încă înainte de plecare, pivotul Arturas Valeika neputând fi recuperat pentru acest joc, formaţia orădeană a încercat să dea lovitura în deplasare, în faţa unei reprezentatnte a puternicului baschet israelian. Cum fiecare joc este abordat de către orădeni doar la victorie, aceştia n-au fost deloc departe de a-şi îndeplini obiectivul. Cu toate acestea, orădenii au fost învinşi, la 8 puncte diferenţă, după ce câştigaseră partida tur cu un avantaj de 6 puncte. În acest context este evident că rezultatele directe nu ne sunt favorabile.

 

Duel echilibrat

Cele 13 schimbări la conducere în meciul desfăşurat vorbesc despre echilibrul existent în teren. Mai mult de atât, CSM CSU s-a aflat în avantaj aproape 16 minute, gazdele conducând pe tabelă timp de aproape 18 minute. După cum o arată şi scorul, roş-albaştrii, au făcut un sfert doi excepţional, dar şi-au anulat complet munca pe parcursul reprizei secunde. Cel mai mare avantaj pe care echipa lui Cristian Achim l-a avut a fost de 8 puncte, în timp ce gazdele n-au avut mai mult de 9 lungimi distanţă. În general, cifrele campioanei în această partidă n-au fost rele, cu o singură excepţie: procentajul reuşitelor la aruncările de la distanţă unde bihorenii au transformat doar 2 din 13 încercări.

 

„Mitraliaţi” de la distanţă de americanul Cook

Nici gazdele acestui joc n-au fost ferite de absenţe, pivotul Jeff Withey, cel mai eficient baschetbalist din actuala ediţie a Europe Cup, nefiind utilizat de către amfitrioni. De la oaspeţi s-au remarcat Dragan Zekovic, autorul a 17 puncte, şi Nikola Markovic, 14 recuperări, 7 puncte şi 2 pase decisive. De la Ironi s-a remarcat Daequan Cook, autorul a 28 de pucte (dintre care 18 de la distanţă) şi 11 recuperări în 33 de minute cât s-a aflat pe parchet.

 

Doar şanse teoretice

Fiind înfrântă pentru a treia oară în cadrul Grupei J, CSM CSU Oradea coboară pe ultimul loc cu cel mai slab coşaveraj (-18), dar, cu toate acestea, încă mai are şanse, chiar dacă pur teoretice, la calificare. Bihorenii trebuie să învingă la cel puţin 20 de puncte în Belarus, în timp ce Ironi să nu câştige la mai mult de două cu U BT Cluj în Ardeal. Aceste rezultate sunt foarte puţin probabile astfel că parcursul european al campioanei este ca şi încheiat.

Următorul duel al roş-albaştrilor se va desfăşura mâine, de la ora 20.30, în Arena Antonio Alexe, în compania echipei Dinamo Bucureşti, într-o partidă din Liga Naţională.

Ironi Ness Ziona: Hollowell 11 puncte, Dune 8, Pitshon 5, Fisher 10, Gutt 8 (1×3p), Alber, Limonad 15 (1×3ş), Cook 28 (6×3ş). Antrenor: Nadav Zilberstein.

CSM CSU Oradea: K. Richard 13 (1×3p), Broussard 15 (1×3p), Watson 15, Barnette 2, Reljic 2, Baciu 6, Zekovic 17 (3×3p), N. Markovic 7. Antrenor: Cristian Achim.