Terenurile acoperite su gazon sintetic din incinta Bazei Sportive Tineretului din Oradea a fost locul în care s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a evenimentului caritabil intitulat sugestiv „Joacă pentru ce contează”.

În organizarea ACS Progress Oradea în parteneriat cu Visit Oradea, Primăria Municipiului Oradea și în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Bihorul şi FC Bihor, evenimentul caritabil a fost unul cu adevătat reuşit având în vedere participarea numeroasă şi, mai ales, sumă importantă de bani adunată. Dacă la prima ediţie organizatorii au declarat că s-au strâns aproape 30.000 de lei, de această dată nu mai puţin de 50.000 de lei au fost adunaţi cu scopul de a achiziona un microbuz adaptat celor cu nevoi speciale. „Acest microbuz va fi folosit pentru a sprijini şi a stimula diversitatea și egalitatea de șanse a copiilor și adulților de la Asociația Deficienților Locomotori Bihor”, a declarat Karmen Chimerel, cea care conduce ACS Progress Oradea.

 

„Ne bucurăm că am reuşit şi de această dată”

Desfăşurat pe parcursul a mai multor ore, evenimentul a programat atât programe artistice cât şi jocuri de minifotbal pe diferitte categorii de vârstă. Primii au intrat în scenă copiii de grădiniţă și preşcolarii, care au dansat şi s-au distrat cu Ilaria și „Prietenii veseliei” şi l-au cunoscut pe Florin Mihuţ, campion național la paraciclism și autor al cărții „Am învins”. Turneul de minifotbal a început cu grupele cele mai mici, de la clasele I-II, apoi a urmat categoria claselor III-IV, cea a claselor V-VI, apoi VII-VIII şi IX-XII. Ultima categorie a fost cea a seniorilor, aceasta fiind şi cea mai disputată. La final, toţi participanţii au fost premiaţi cu medalii şi diplome, iar cei de pe primele trei locuri au primit şi cupe şi pachete, dar au fost acordate şi premii speciale pentru cei mai buni jucători, golgheteri şi cei mai buni portari. „Ne bucurăm că am reuşit şi de această dată să strângem comunitatea împreună pentru a ajuta şi pentru a da un semnal în comunitate că sportul înseamnă sănătate. Ne-am propus să realizăm acest proiect frumos printr-un program dinamic, accesibil fiecărui participant, de la mic la mare, un campionat de minifotbal, un program plin de surprize şi o atmosferă antrenantă. Motto-ul nostru este - fă lucruri mici cu dragoste mare”, a mai precizat Karmen Chimerel.