De mult timp, sensei Ghiță Toderici, reputatul karateka și antrenor beiușean, este un abonat la medaliile competițiilor la care participă fie ca sportiv, fie cu elevii săi, cea mai recentă dovadă în acest sens venind de la Open Ashihara Karate Tournament Sabaki Camp, eveniment găzduit duminică, 14 aprilie, de capitala Poloniei, Varșovia.

La startul întrecerii sportive, una de prestigiu, au participat peste 350 de karatiști, printre care și români, circa 30 de la Brașov, din echipa lui shihan Nicu Dascălu și, după cum arătam, opt de la Beiuș, coordonați de sensei Ghiță Toderici.

Prestația karatiștilor beiușeni a fost una meritorie, aceștia cucerind nu mai puțin de șase medalii, două de aur și patru de argint, toate în proba de Kumite. După cum preciza chiar sensei Ghiță Toderici, cei șase elevi de-ai săi care s-au întors cu medalii din Polonia sunt: Mario Redac, la categoria „-14 ani și -40 kg” și Robert Kiss, la categoria „-18 ani și +75 kg”, ambii medaliați cu aur, precum și Maria Roman (-16 ani și -56 kg), Robert Igaș (-16 ani și -53 kg), George Bat (-18 ani și -60 kg) și Cristian Dăgău (-18 ani și -75 kg), tuspatru clasați pe cea de-a doua treaptă a podiumului. Din delegația Clubului Sportiv Bihorul Beiuș deplasată la Varșovia au mai făcut parte și sportivele Anamaria Mihale și Bianca Schmadl și ele cu o evoluție bună în limitele categoriei „-18 ani și -55 kg”.

Firește, sensei Ghiță Toderici și-a exprimat satisfacția vizavi de rezultatele obținute de elevii săi, cele șase medalii internaționale cu care aceștia s-au întors de la Varșovia îmbogățind palmaresul și așa excepțional al secției de Ashihara Karate din cadrul clubului sportiv beiușean: „Sunt fericit pentru sportivii mei! Încă o dată și mereu demonstrăm că avem valoare la nivel național și internațional! Sportivii mei s-au ridicat din nou la înălțime, urcând pe podium nu mai puțin de șase din opt și obținând patru medalii de argint și două de aur la proba de Kumite. Sunt foarte fericit pentru sportivii mei și, totodată, le mulțumesc pentru cum s-au prezentat la aceasta competiție!

Sensei Ghiță Toderici a ținut să mulțumească și celor care au susținut deplasarea la competiția de la Varșovia: „Mulțumesc prietenului meu Dumi (Dumitru Gal – n.n.), de la „Divin Garden”, pentru susținere, părinților elevilor mei, pentru implicare și, nu în ultimul rând, mulțumesc conducerii Clubului Sportiv Bihorul Beiuș, pentru toate demersurile  deplasării noastre la această competiție! OSSU!”