Recent afiliat la Federaţia Română de Kempo, clubul orădean King Do-Lions a avut reprezentanţi la o competiţie de gen la Baia Mare. Cupa Colosseum, organizată de cluburile Shin Dojo şi Gladiators, sub egida FRK, a prilejuit orădenilor să se claseze de 5 ori pe podium.

Cupa Colosseum a fost o competiţie care s-a adresat următoarelor categorii de vârstă: copii, juniori şi seniori în probele de luptă. La concursul băimărean King Do-Lions a avut 5 reprezentanţi la semi-kempo care au izbutit 5 clasări pe podium dintre care 3 pe primul loc şi 2 pe locul al II-lea. Delegaţia clubului orădean condus de către Andreea Ganea i-a cuprins pe antrenorul Romeo Tulkos şi luptătorii Denisa Cotuţ – locul I la luptă junioare -64 kg, Răzvan Cotuţ, locul al II-lea la luptă juniori -55 kg, Karina Mihuţa, locul I la luptă copii -55 kg, Szabo Sergiu locul I la luptă seniori -85 kg şi Patrick Irimuş locul al II-lea la luptă copii -50 kg. „A fost un concurs foarte interesant, nou, dar nu neapărat atât de străin, regulamentul de luptă fiind asemănător cu ceea ce ne-am obişnuit la taekwon-do, însă sigur că nu este la fel. Vom continua să dezvoltăm această secţie a clubului nostru, însă bineînţeles continuăm şi în ceea ce priveşte activitatea noastră în taekwon-do. Sunt mulţumit de prestaţia sportivilor noştri şi vom urmări calendarul competiţional al federaţiei pentru a ne pregăti şi mai mult pentru competiţiile de kempo”, a declarat Tulkos Romeo, antrenor King Do-Lions.

Open-ul României la taekwon-do

Într-o altă ordine de idei, clubul orădean va organiza la sfârşitul acestei săptămâni, în localitatea Borş, Open-ul României la taekwon-do. Competiţia va fi una de anvergură la care şi-au anunţat participarea cluburi din 9 ţări, Anglia, Austria, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Macedonia, Italia, Serbia, Ungaria şi România. La acest eveniment şi-au confirmat prezenţa Kim Ung Chol (9DAN), preşedintele comisiei de competiţii la nivel mondial al Taekwon-do ITF, Mario Bogdanov (8DAN), vicepreşedintele federaţiei mondiale de taekwon-do, şi Ruggiero Lanotte, vicepreşedintele federaţiei europene. Totodată, este aşteptat şi Zaharia Amatto, preşedintele Federaţiei Române de Kempo. Competiţia se va desfăşura sâmbătă, între orele 9.00-19.00, şi duminică, în intervalul orar 9.00-12.00, intrarea în sala de sport din Borş fiind liberă.