Într-o competiție de senioare, prima ca nivel din baschetul feminin românesc, tânără echipă orădeană nu face față. La capătul etapei cu numărul 10 din cadrul turneului 5 al Ligii Naționale, formația pregătită de Veres Attila a fost învinsă 115-25 (35-10, 30-3, 22-4, 28-8) de către formația ACS KSE Târgu Secuiesc.

Singurul moment în care CSU Rookies Oradea s-a aflat la conducere în acest joc a fost debutul partidei atunci când, în secunda 31, tânăra Alexandra Mangra a transformat o aruncare de la distanță. După nici un minut dejoc, echipa din Târgu Secuiesc a preluat conducerea (5-3) și nu a mai cedat-o până la final. Mai mult, adversarele tinerelor fete din Oradea și-au mărit constant și într-un ritm susținut avantajul astfel că, după 40 de minute, acesta a fost de nu mai puțin de 90 de puncte. O diferență astronomică pentru acest nivel dar perfect explicabilă chiar și în urma unei analize sumare.

Până al finele primului sfert, orădencele au mai înscris doar 7 puncte în timp ce KSE a ajuns la un total de 35. Sfertul al doilea a fost la fel de modest pentru elevele lui Veres Attila astfel că la pauză tabela de marcaj indica un avantaj de 52 de puncte în favoarea covăsnencelor. Cu toate că au văzut pe cine au în față, adică o echipa practic de junioare, echipa din Târgu Secuiesc nu a redus deloc „turația motoarelor” astfel că până la finalul partidei s-au dus la o diferență de 90 de puncte. În acest context nu este de mirare că principala marcatoare a confruntării, Chelsea Mitchell, a înscris 36 de puncte, mai multe decât reușise întreaga echipă orădeană. De la bihorence s-a evidențiat Melania Kokovay, autoarea a 6 puncte, 9 recuperări și a unei intercepții.

„Am avut alte planuri”

La finalul jocului, cu mult fair-play, tehnicianul orădencelor a recunoscut că echipa pe care o pregătește este depășită de nivelul competiției. „Prea multe nu sunt de supus după un asemenea rezultat. Diferența de vârstă dintre fetele noastre și adversare este destul de mare, iar asta se vede pe teren. În acest moment nu sunt pregătite pentru primul eșalon baschetbalistic al țării. La începutul sezonului ne-am fi dorit să ne înscriem în Divizia B, dar cum asta nu s-a putut, federația organizând o singură competiție, nu am avut de ales. La ora actuala nivelul ne depășește. Cum am mai spus, am avut alte planuri dar acestea ne-au fost date peste cap. Deocamdată nu facem față competiției, dar sperăm ca pe viitor situația să se schimbe”, ne-a declarat Veres Attila, antrenorul CSU Rookies Oradea.

Ieri seara, după închiderea ediţiei, orădencele au disputat şi cel de-al doilea joc de la Sfântu Gheorghe, în compania campioanelor de la Sepsi. Cu detalii despre această partidă vom reveni în ediţia de mâine.

CSU Rookies Oradea: Alexandra Mangra 3 puncte (1x3p), Veres Ivana, Melania Kokovay 6, Medvei Melisza 5 (1x3p), Maria Farago 4, Ingrid Ardelean, Roberta Farcaș, Diana Roșu 4, Viktoria Purguly și Alina Ciceac 3. Antrenor: Veres Attila.

KSE Târgu Secuiesc: I. Debreczi 6 (2x3p), T. Wilson 16, A. Lenart 2, K. Kozman 7 (1x3p), K. Domokos 10, B. Biszak 10 (1x3p), C. Mitchell 36 (3x3p), K. Tuchilus 7 (1x3p), B. Nemeth 8 și P. Lenart 13. Antrenor: Jozsef Molnar.