Vicecampioana României la polo se va reuni pentru pregătirea viitorului sezon competițional la începutul săptămânii viitoare, luni, 25 iulie, de la ora 11.00. Cu acest prilej, sub comanda noului antrenor Ciprian Cîmpianu vor fi prezenți doar o parte dintre jucători, restul aflându-se în cantonament cu echipa națională.

Nu mai puțin de opt dintre componenții echipei, Marius Țic, Vlad Dragomirescu, Levente Vancsik, Ferenc Czenk, Silvian Colodrovschi, Bogdan Remeș, Raul Gavriș și Nichita Ilisie, se află în programul echipei naționale a României care se pregătește pentru participarea la Campionatul European care se va desfășura în perioada 27 August - 10 Septembrie, anul curent, la Split, în Croația. Așadar noul antrenor principal al echipei, Ciprian Cîmpianu, împreună cu secundul său, Christian Șandor, vor desfășura ședințele de antrenament într-un format restrâns.

Listele plecărilor și sosirilor rămân deschise

Cîmpianu i-a luat locul lui Dorin Costrăș, cel care a pregătit CSM Oradea în ultimii 5 ani. Conducerea clubului a decis să îi ofere această șansă tehnicianului care are rezultate excepționale la nivel de juniori dar care la seniori a activat doar ca antrenor secund. Clubul orădean a transferat nu mai puțin de cinci jucători în această pauză competițională, toți fiind convinși să părăsească echipa campioană Steaua București pentru noul proiect din orașul de pe Crișul Repede. Dintre Marius Țic, Tiberiu Negrean, Levente Vancsik, Vlad Dragomirescu și Mihnea Gheorghe, doar cel dintâi se află la prima experiență alături de CSM Oradea cu toate că este orădean de origine. Altor cinci jucători care au activat în sezonul trecut în Bihor au primit oferte de continuare a colabării cărora li s-a dat curs. Este vorba despre căpitanul Alex Popoviciu, Silvian Colodrovschi, Bogdan Remeș, Ferenc Czenk și Mateja Asanovic. Lista rămâne în continuare deschisă în ceea ce privește continuarea colaborării cu o parte a jucătorilor din sezonul 2021/22, dar și în ceea ce privește plecările de la echipă. Lotul va fi completat și cu trei jucători de la echipa de juniori a clubului. Este vorba despre portarul Marcu Szilagyi, respectiv jucătorii Ianis Soponar și Andrei Marinescu. În sezonul competițional 2022/23, CSM Oradea va lua startul în Superliga Națională, Cupa României și în Liga Campionilor Europeni.