Multipla campioană a Bihorului la minifotbal revine într-o competiţie naţională de minifotbal după aproape un an. AEK Oradea va participa la un puternic turneu la Iaşi, în perioada 22-24 ianuarie, dotat cu Cupa Unirii.

Întrecerea organizată de Dan Cojocaru, director tehnic la Federația de Minifotbal din România, are la start 32 de echipe, dintre care nu lipsesc campioana en-titre Nova Târgu Mureș și Luceafărul Cluj, câștigătoarea Cupei României.

Câştigătoare de Campionat Regional şi ocupantă a locului 3 la Campionatul Naţional, AEK Oradea a fost desemnată cap de serie şi repartizată într-o grupă cu Real Team Iași, Grant Elite Piatra Neamț și Sport Team Iași. Echipa manageriată de Spiros Baltsavias va aborda competiţia cu un lot remaniat.

„Este prima competiție de minifotbal după circa un an de pauză pandemică. Ne propunem să jucăm cât mai bine și să ne clasăm între primele 8, chiar dacă vom participa cu o echipă întinerită. Sperăm ca în acest an să avem mai multă relaxare și să putem începe competițiile organizate sub egida Federației de Minifotbal din România. Pe plan local minifotbalul s-a dezvoltat foarte bine în ultimii ani și sperăm să continuăm pe aceeași linie, mai ales că avem și printre cele mai bune terenuri din țară, agreate de federaţie”, a afirmat Spiros Baltsavias.

La Iași nu vor evolua internaționalii de seniori Florin Lazăr, Vlad Ghețe și Andrei Șumălan. În schimb, vor juca Andrei Ferik și Răzvan Birta, care au făcut parte din naţionala de tineret a României. Ceilalţi componenţi ai lotului sunt Răzvan Egri – Claudiu Codoban, Cristian Andor, Marius Balogh, Adrian Micaș, Delian Cuc, Samuel Grozav și Adrian Iova.