Cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării debutează la finele acestei săptămâni odată cu disputarea etapei inaugurale în cele zece serii ale campionatului. Singura formația bihoreană care va juca acasă, astăzi, de la ora 18:00, este Lotus Băile Felix în timp ce Crișul Sântadrei și CS Diosig vor evolua în deplasare, astăzi, respectiv mâine, de la aceeași oră, în județul Cluj.

 

Lotus Băile Felix -  Gloria Cermei

Din păcate pentru iubitorii fotbalului din Oradea și împrejurimi, partida echipei Lotus este programată de la aceeași oră cu cea a FC Bihor. Cu toate acestea cu siguranță că în tribune se vor afla fanii din Sânmartin ai acestei formații care astfel vor avea prilejul să vadă echipa care în acest sezon va activa în Seria 9 a Ligii a III-a. Primul adversar al bihorenilor va fi Gloria Cermei, formație care în două dintre cele trei meciuri oficiale disputate în actualul sezon, în Cupa României, a înfruntat formații bihorene. Dacă în turul 1, în duelul cu Bihorul Beiuș, echipă de Liga a IV-a, a avut câștig de cauză reușind să se impună, în deplasare, cu scorul de 2-1, după prelungiri, rezultatul după 90 de minute de joc fiind 1-1, în turul al treilea al competiției KO, Gloria a dat peste FC Bihor, un adversar de Liga a II-a. Cu toate acestea, formația arădeană a jucat extrem de curajos reușind foarte repede să-i conducă pe roș-albaștri cu scorul de 2-0. Până la finele celor 90 de minute orădenii au reușit să egaleze astfel că s-a trecut la disputarea prelungirilor, secvență a meciului adjudecată categoric de bihoreni care s-au impus în final cu 6-2. Așadar evoluții curajoase ale Gloriei în meciurile cu echipele bihorene. În schimb Lotus a cedat în singurul meci oficial disputat tot în Cupa României, pe propriul teren, în compania echipei Crișul Sântandrei care s-a impus după executarea loviturilor de departajare. În acest context este dificil de anticipat un deznodământ pentru această partidă dar cu toate acestea bihorenii pornesc cu prima șansă câtă vreme vor evolua pe propriul teren.

 

Sănătatea Cluj - Crișul Sântandrei

Tot astăzi și tot de la ora 18.00, dar în deplasare, va evolua și echipa Crișul Sântandrei pregătită de către antrenorul Călin Cheregi. Misiunea acesteia va fi extrem de dificilă câtă vreme se va duela cu o formație aflată deja într-o excelentă formă sportivă. Clujenii au la activ la acest moment nu mai puțin de 4 meciuri disputate în Cupa României, toate terminându-se cu victorii. În primele trei tururi ale competiției KO, Sănătatea s-a impus categoric învingând de fiecare dată cu scorul de 4-1 cu toate că într-unul din meciuri a înfruntat pe Gloria Bistrița, o formație care de mai mulți ani aspiră la promovarea în Liga a II-a. În playoff „virușii verzi” au reușit supriza acestei faze eliminând pe AFC Câmpulung Muscel (2-1), o echipă de Liga a II-a care în debutul sezonului a reușit să învingă pe FC Bihor. Acest parcurs fără greșeală i-au dus pe clujeni în grupele Cupei României acolo unde vor avea prilejul să își măsoare forțele cu echipe din primul eșalon. În același timp Crișul Sântandrei a disputat doar două meciuri oficiale, în Cupa României. Primul a fost câștigat cu Lotus Băile Felix după executarea loviturilor de departajare, iar cel de-al doilea a fost pierdut, pe propriul teren, cu FC Bihor, scor 2-1. Cu toate acestea ambițiile echipei Crișul sunt mari și în ciuda formei sportive excelente pe care o are Sănătatea rămâne de văzut care va fi învingătoarea acestei dispute.

 

Vulturul Mintiu Gherlii - CS Diosig

Cea de-a treia formație bihoreană ce va evolua în Liga a III-a are șansa unui meci aparent abordabil în prima rundă din Seria 10, partidă ce se va disputa în deplasare, mâine, de la ora 18.00, câtă vreme va înfrunta o altă nou-promovată. Așadar față în față se vor afla doua nou-promovate care nu au disputat niciun meci oficial până la această oră. Cu Mădălin Popa pe banca tehnică și cu un lot de jucători remaniat semnificativ, CS Diosig nu a arătat prea bine în perioada de pregătire cedând surprinzător în câteva partide. Așadar din nou un rezultat greu de anticipat într-o partidă dintre două formații care se vor afla la ora debutului în Liga a III-a.

Jocurile etapei întâi din Seria 9 (astăzi și mâine, de la ora 18.00): Lotus Băile Felix - Gloria Cermei, CSC Ghiroda - Avântul Periam, Progresul Pecica - CSC Peciu Nou, Timișul Șag - Viitorul Arad și Minerul Lupeni - Poli Timișoara.

Jocurile etapi întîi din Seria 10 (astăzi și mâine, de la ora 18.00): Sănătatea Cluj - Crișul Sântadrei, CSM Satu Mare - SCM Zalău, Minaur Baia Mare - Viitorul Cluj, Vulturul Mintiu Gherlii - CS Diosig și CSM Sighet Marmației - Olimpia Satu Mare.