Două dintre cele trei echipe bihorene evoluează în deplasare în etapa a 5-a din Liga a III-a. Dacă Luceafărul joacă acasă cu echipa secundă a celor de CFR Cluj, CAO şi Lotus Felix evoluează la Şomcuta Mare, respectiv la Zalău, toate partidele fiind programate sâmbătă, la ora 17.00.

 

Luceafărul Oradea - CFR Cluj II

La Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin este programat un duel între cele mai tinere echipe din serie, cu formaţia clujeană în postură de favorită a întâlnirii. Antepenultimii în clasament, cu un punct acumulat, "luceferii" antrenaţi de Dorin Mudura încearcă să producă surpriza în faţa unei echipe mai bine cotate, dar inconstante, aflată pe locul 5, cu 7 puncte.

 

Progresul Șomcuta Mare - CA Oradea

Cu un parcurs aproape perfect până acum, CAO speră să continue seria pozitivă şi pe terenul penultimei clasate. Progresul Şomcuta are doar un punct după patru meciuri, în care a întâlnit adversari mult mai bine cotaţi din seria a 10-a. Echipa maramureşeană este una incomodă pe teren propriu, dornică să se reabiliteze, astfel că orădenii trebuie să trateze serios meciul dacă vor să câştige şi să rămână pe loc de baraj de promovare. De văzut, cât de bine se va prezenta CAO şi din punct de vedere fizic, în condiţiile în care miercuri a disputat un joc de Cupă solicitant cu Hermannstadt Sibiu, pierdut cu 0-1.

 

SCM Zalău - Lotus Băile Felix

În grafic după primele patru runde, Lotus Băile Felix un adversar cu un parcurs sub aşteptări până acum. SCM Zalău a abordat campionatul cu intenţia clară de a promova, însă echipa antrenată de orădeanul George Zima traversează o perioadă nefastă, înregistrând două succese şi tot atâtea înfrângeri, bilanţ care o plasează pe locul 6. Ajunsă pe locul 3, la tot atâtea puncte de lider, Lotus poate adânci criza zălăuanilor, care vin după două înfrângeri la rând.

Celelalte meciuri ale etapei a 5-a: Someșul Dej - CSM Satu Mare, Sportul Șimleu Silvaniei - Minaur Baia Mare.

 

CLASAMENT

1. Minaur Baia Mare        4        4        0        0        14-4   12

2. CA Oradea        4        3        1        0        9-4     10

--------------------------------------------------------------------------------

3. Lotus Băile Felix          4        3        0        1        10-4   9

4. Sportul Şimleu   4        2        2        0        6-2     8

--------------------------------------------------------------------------------

5. CFR Cluj II       4        2        1        1        6-4     7

6. SCM Zalău        4        2        0        2        15-9   6

7. Someşul Dej      4        1        0        3        5-10   3

8. Luceafărul Oradea       4        0        1        3        2-12   1

9. Progresul Şomcuta      4        0        1        3        3-15   1

10. CSM Satu Mare         4        0        0        4        5-11   0