În cadrul unei ceremonii desfăşurate la Monaco a fost stabilită componenţa grupelor Ligii Campionilor pentru sezonul 2017/2018. Benfica, Manchester United şi Basel se vor întâlni în aceeaşi grupă, ca şi în 2011. Juventus şi Barcelona vor reedita întâlnirea din semifinalele sezonului trecut.

Anderlecht, echipa românilor Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu, a fost trimisă într-o grupă cu Bayern Munchen, sfertfinalistă anul trecut, şi PSG, care l-a transferat pe Neymar. Chiricheş merge în grupă cu Şahtior, Manchester City şi Feyenoord. Real Madrid, câştigătoarea ultimelor două sezoane, a picat într-o grupă cu Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur şi APOEL Nicosia.

Grupa A:
Benfica
Manchester United
FC Basel
ŢSKA Moscova

Grupa B:
Bayern Munchen
PSG
Anderlecht
Celtic

Grupa C:
Chelsea
Atletico Madrid
AS Roma
Qarabag

Grupa D:
Juventus Torino
FC Barcelona
Olympiakos Pireu
Sporting Lisabona

Grupa E:
Spartak Moscova
FC Sevilla
Liverpool
Maribor

Grupa F:
Şahtior
Manchester City
Napoli
Feyenoord

Grupa G:
AS Monaco
FC Porto
Beşiktaş
RB Leipzig

Grupa H:
Real Madrid
Borussia Dortmund
Tottenham
APOEL Nicosia

Faza grupelor începe pe 12 septembrie și se va termina pe 6 decembrie. Meciurile vor fi transmise deDolce Sport și Sport ro.

Altfel, în aceeaşi gală, fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a primit premiul pentru jucătorul anului  şi pentru cel mai bun atacant al ediţiei 2016/2017 a Ligii Campionilor. Este pentru a treia oară în carieră când Ronaldo primeşte aceste distincţii, după cele din 2015/2016 şi 2013/2014.

Cristiano Ronaldo a marcat 42 de goluri şi a oferit 12 pase decisive în cele 46 de meciuri jucate pentru Real Madrid în toate competiţiile sezonului trecut, la capătul căruia a cucerit titlul de campion şi Liga Campionilor, pentru al doilea an consecutiv.